Teknoloji

Huawei Mate 30 Pro kablosuz şarj desteğiyle ilgili dikkat çekici ipucu

huawei mate 20 pro inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galaxy Note 10 serisinin tanıtılmasıyla birlikte, Galaxy Note 10+’ın kutusundan çıkacak 25W şarj adaptörü ile sadece 65 dakikada tamamen şarj edilebileceğini öğrendik. Yeni bir dedikodu ise, Huawei’nin yakında çıkacak amiral gemisi telefonunun 25W kablosuz şarj hızını destekleyeceğini işaret ediyor. Bu da sektördeki en yüksek hızlı kablosuz şarj çözümü olacaktır.

19 Eylül’de, beklenenden bir ay kadar daha önce, iPhone’un çıkışından hemen sonra tanıtılacağı tahmin edilen Huawei Mate 30 Pro, 2019’un ikinci yarısının öne çıkan Android telefonlarından bir tanesi olacak.

Daha önceki sızıntılara bakılırsa telefon, kavisli kenarlarıyla diğer mevcut Androd telefonlarından daha cesur bir tasarımla gelecek. Bunun yanı sıra donanım tarafında da iyileştirmeler bekleniyor. Örneğin, 7nm tabanlı yonga ve daha iyi kameralar bunlar arasında bulunuyor. Pil teknolojisi tarafındaki iyileştirmeler de listede bulunuyor. Çin’in popüler sosyal ağ platformu Weibo’daki bir paylaşım bunları öne sürüyor.

Mate 30 serisi ile ilgili çok fazla detay vermeden bu kişi, Mate 30’un 25W kablosuz şarj desteğine sahip olacağını belirtiyor. Eğer doğruysa, rakiplerine önemli bir fark atmış olacaktır. Galaxy Note 10+ 15W kablosuz şarjı destekliyor. Bu, birkaç Galaxy S10 modelinin kablolu şarj hızına yaklaşıyor. OnePlus 7 Pro gibi bazı amiral gemisi telefonlarda ise kablosuz şarj desteği bulunmuyor.

Yine de, Mate 30 Pro’nun 25W ile kablosuz şarjı, aynı hızda kablolu şarja göre ne kadar zaman alacak, bunu bilmiyoruz. Bu sorunun cevabı yazılıma olduğu kadar donanıma da bağlı olacaktır. İşin gerçekleşmesi için 25W değerine kadar hızları destekleyen kablosuz şarj aksesuarlarına ihtiyaç olacaktır.

İLGİLİ HABERLER