Manşetler

İşte Oppo’nun gelecek amiral gemisi telefonunda göreceğimiz kavisli ekran

oppo waterfall screen şelale ekran

Oppo, “Waterfall Screen” olarak adlandırdığı, “Şelale Ekran” anlamına gelen yeni akıllı telefon ekran tasarımına ait fotoğraflar yayınladı.

Oppo daha önce de kavisli ekranlı telefonlar çıkarmıştı. Find X buna bir örnek olarak verilebilir. Ancak fotoğraflar, Şelâle Ekranın 88 derecelik açıyla ekranı kenarlarına doğru genişlettiğini gösteriyor. Sonuç olarak ortaya çıkan prototip telefon, sıra dışı olacak seviyede uzun bir görüntü oranıyla geliyor. En azından önden bakıldığında durum bu şekilde.

Hiç şüphesiz telefon oldukça havalı geliyor. Buna rağmen kullanılabilirlik etrafında bazı endişeleri de getiriyor. Ek ekran alanının dokunmaya duyarlı olup olmadığı, Oppo‘nun kazara girişleri önlemek için herhangi bir şey yapıp yapmadığı bilinmiyor.

Oppo ekran nedeniyle fiziksel tuşların yerini değiştirmek zorunda

Telefonun kenarları ekran tarafından işgal edildiği için, güç ve ses tuşlarına fazla alan kalmıyor. Bu nedenle Oppo’nun onları başka yerlere yerleştirmesi gerekiyor. Kavisli ekranlar konusunda tartışmalar epey fazlayken, daha kavisli bir ekran hakkında daha fazla tartışma ve rahatsızlık olmasını beklemek yanlış olmayacaktır.

Her ne olursa olsun, çok yakında bu tasarımı piyasaya çıkacak bir akıllı telefonda göreceğiz. Oppo sıklıkla gelecek cihazlarında yer alacak önemli bir teknolojiyi, öncesinde bir prototip cihazla gösterir. Aynı zamanda bu teknoloji kardeş şirket OnePlus’ın cihazında da gelir. Oppo Reno 10x Zoom modelinin takipçisi olacak yeni telefonda bu çok kavisli ekranı görmek mümkün olabilir.

Şimdilik şirketin tek söylediği, yenilikçi Waterfall Screen tasarımıyla Oppo’nun çok yakında kullanıcılara yoğun görsel deneyim ve yenilikçi estetiği sunacağı oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER