Teknoloji

Huawei Mate 20X kalem desteğiyle birlikte gelebilir

huawei mate 20x

Huawei Mate 20 ailesinin henüz tanıtılmayan üyeleri 16 Ekim’de düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Mate 20, Mate 20 Pro ve Mate 20X modellerinden oluşan yeni model kadrosunda 7.2 inç ekrana sahip Huawei Mate 20X en büyük ekranlı seçenek olacak. Oyun odaklı bir telefon olmasına kesin gözüyle bakılan ve oldukça büyük bir pil taşıması beklenen Mate 20X’in kalem desteğine sahip ilk Huawei telefonu olacağı iddia ediliyor.

Mate 20X için kalem desteği iddiasının temelinde ise Mate 20 serisine ait bir reklam sızıntısı bulunuyor. Huawei Club isimli Twitter hesabı tarafından paylaşılan reklam görselinde Mate 20X yanında büyük bir kalemle görülüyor.

Görseldeki büyük Mate 20 yazısının bir yanında Mate 20 ve Mate 20 Pro bulunurken diğer taraftaki daha büyük ekranlı modelin Mate 20X olacağı düşünülüyor. Kalemin sadece Mate 20X’in yanında görülmesi de Huawei’nin kalem desteğini sadece bu telefonda sunduğunu düşündürüyor.

Kalem boyutları itibarıyla pek de telefonun içine yerleştirilecek gibi görünmüyor. Dolayısıyla Huawei’nin kalemi ayrıca satma ihtimali daha yüksek görünüyor. Ancak böyle bir durumda Huawei Mate 20X dışında Mate 20 ve Mate 20 Pro’da da söz konusu desteğin sunulma ihtimali artıyor. Kesin bilgiler için yarın gerçekleşecek tanıtımı beklemek gerekiyor.

Huawei Mate 20X için henüz bir fiyat iddiası yok

İddialara göre, Mate 20 yurt dışında 800 doların biraz üstünde fiyatlarla satılacak. Mate 20 Pro’da ise fiyat 1000 doların üstüne çıkacak. Huawei Mate 20X konusunda ise henüz ortada bir fiyat iddiası bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER