Teknoloji

Huawei Mate 20X’e ait olduğu söylenen fotoğraflar internete sızdı

huawei mate 20x

Huawei 16 Ekim’de Londra’da düzenleyeceği etkinlikte sadece Mate 20 ve Mate 20 Pro’yu tanıtmakla yetinmeyecek. Çinli üretici geçtiğimiz hafta etkinlikte oyunculara yönelik bir telefonu da gözler önüne çıkaracağını duyurmuştu. Söz konusu telefon, Huawei Mate 20X adını taşıyacak.

Mate 20X‘in görsel açıdan Mate 20 serisinin diğer üyeleriyle benzer yapıda olması, ancak 7.2 inç büyüklüğündeki OLED ekranıyla kendisini farklılaştırması bekleniyor. İnternete sızan ve Mate 20X’e ait olduğu söylenen iki fotoğraf da söz konusu benzerlik ve farkları destekliyor.

Fotoğraflarda telefonun arkasında Mate 20 serisinin diğer modellerinde olduğu gibi üç lensli bir kamera modülü görülüyor. Kare şeklindeki bu modülün altındaysa parmak izi tarayıcısına benzer bir alan bulunuyor. Başka bir fotoğraf ise telefonun ekranının büyüklüğünü anlamaya yardımcı oluyor.

Akıllı telefonun kalbinde Huawei’nin kendi üretimi olan 7nm Kirin 980 yonga setinin bulunması kesin görünüyor. Bu yonga setine eşlik edecek belleğin kapasitesi konusunda ise 4, 6 ve 8 GB seçenekleri üzerinde konuşuluyor. Mate 20X’in dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 128, 256 ve 512 GB olacağı belirtiliyor.

Huawei Mate 20X özel bir soğutma sistemi taşıyacak

Huawei Mate 20X, pek çok oyun telefonu gibi özel bir soğutma sistemi taşıyacak. Akıllı oyun telefonları için önemli bir kriter olan pil kapasitesi konusunda ise ortada henüz somut bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER