Manşetler

Huawei Mate 20X oyun telefonu 16 Ekim’de tanıtılacak

huawei mate 20x

Huawei‘nin Mate 20 ve Mate 20 Pro ile birlikte üçüncü bir telefonu daha tanıtacağına dair haberler birkaç hafta önce gündeme gelmişti. Şirketin geçmişte amiral gemisi telefonlarının Porsche Design versiyonlarını çıkarması, bu cihazın Mate 20 Porsche Design olacağını düşündürmüştü. Ancak yapılan resmi bir paylaşım, söz konusu telefonun Huawei Mate 20X olduğunu gösterdi.

Çinli üretici Mate 20X’in varlığını Twitter aracılığıyla yayınladığı bir videoyla doğruladı. Söz konusu video daha büyük bir pilin ve oyunlarda ısınmayı ve buna bağlı yaşanabilecek performans düşüşünü engelleyecek yeni bir soğutma sistemini gösteriyor. Bütün bunlar Mate 20X’in bir oyun telefonu olacağı anlamına geliyor. Huawei de paylaşımında bunu doğrulayan işaretleri açık biçimde veriyor.

Huawei Mate 20X hamlesini sürpriz olarak tanımlamak çok da yanlış olmayacaktır. Telefona dair detaylar şu an için somutlaşmış değil. Ancak cihazda 2240 x 1080 piksel çözünürlük sunan 7.1 inç büyüklüğünde bir OLED ekranın bulunması bekleniyor. Telefonun kalbinde ise Mate 20 ve Mate 20 Pro’da olduğu gibi Kirin 980 yonga setinin olması ihtimali de fazlasıyla kuvvetli görünüyor.

Daha önce Mate 20 Porsche Design ile ilgili çıkan haberlerde 4, 6 ve 8 GB RAM seçenekleriyle 128’den 512 GB’ye kadar uzanan dahili depolama alanı seçeneklerinden bahsedilmişti. Bu konfigürasyonların Mate 20X için geçerli olup olmayacağı bilinmiyor.

Huawei Mate 20X 16 Ekim’de tanıtılacak

Huawei Mate 20X, 16 Ekim’de Londra’da düzenlenecek etkinlikte Mate 20 ve Mate 20 Pro ile birlikte gözler önüne çıkacak. Huawei Watch GT akıllı saat ve Freebuds 2 Pro kulaklık da etkinlikte tanıtılması beklenen diğer ürünler arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER