Teknoloji

Huawei Mate 20 tanıtımı profesyonel kamera ve hızlı bağlantıyı gösteriyor

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro, 16 Ekim’de resmen tanıtılacak. Tanıtım etkinliğine doğru geri sayım devam ederken, pek çok detay da sızıntılar sayesinde gün yüzüne çıkmış durumda. Ancak bu detaylara ek olarak, Huawei de bazı özellikleri şimdiden resmi olarak duyuruyor.

Akıllı telefonlarda Huawei’nin 7 nm. mimarisiyle üretilen Kirin 980 yonga setinin bulunacağı daha önce açıklanmıştı. Mate 20 Pro’da kavisli OLED QuadHD+ ekranın bulunacağı, 4200 mAh pilin varlığı, 30 dakika şarjla bu pilin yüzde 70 doluluk oranına ulaşacağı gibi bilgiler ise son sızıntılarla ortaya çıkmıştı.

Huawei’nin, tıpkı P9 Pro’da olduğu gibi, Mate 20 Pro’da da üç arka kameraya yer vereceği biliniyordu. Ancak bu kamera modülünün nasıl bir görünüme sahip olacağını net biçimde görmek mümkün olmamıştı. Huawei tarafından paylaşılan en yeni video, Huawei’nin arka kamera için kare şeklinde bir modülü tercih edeceği beklentisini somutlaştırıyor. Söz konusu beklenti, internete sızan kılıflarla ortaya çıkmıştı.

Paylaşılan videoda kameranın “güçlü performans”, “profesyonel fotoğrafçılık”, “hızlı bağlantı” ve “en akıllı” gibi nitelikleri kare şeklinde dizilmiş dört karenin içinde gösteriliyor.

Bu sızıntı ile birlikte Huawei Mate 20 Pro için oldukça “kendine özgü” bir kamera modülünün tercih edileceği beklentisi iyiden iyiye kuvvetleniyor. Bu kamera modülü hakkındaki tüm detaylar içinse 16 Ekim’i beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER