Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro sızıntısı fark yaratacak özellikleri işaret ediyor

huawei mate 20 pro

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro ile ilgili sızıntılar uzun süredir devam ediyor. Bu sızıntılar sayesinde iki telefona ait pek çok detay resmi duyuru öncesinde ortaya çıkmış durumda. Şimdiye kadarki sızıntıların merkezinde genellikle bileşenler ve tasarım olurken, son Huawei Mate 20 Pro sızıntısı cihazın fark yaratabilecek özelliklerini gözler önüne seriyor. Söz konusu özelliklerden bazılarının piyasadaki diğer telefonlarda bulunmaması ise sızıntıyı daha da ilginç hâle getiriyor.

İsrailli teknoloji sitesi Girafa, Mate 20 ve Mate 20 Pro’ya ait olduğu söylenen bir tanıtım sunumunun slaytlarını yayınladı. Söz konusu slaytlar, daha önceki sızıntılarda görülmeyen detayları gözler önüne seriyor.

Her iki telefonun da kalbinde Kirin 980 yonga setinin bulunacağı Huawei tarafından daha önce tanıtılmıştı. IFA 2018’de duyurulan Kirin 980 ile Huawei de 7 nm. yonga mimarisini cihazlarında kullanmaya başlayacak. Mate 20 Pro’da 6.9 inç kavisli ekran, 6 GB RAM, 4200 mAh pil ve IP67 dayanıklılık notuna sahip kasa bulunuyor. Mate 20 ise 6.53 inç düz ekran, 4 GB RAM, 4000 mAh pil ve IP53 dayanıklılık notuna sahip bir kasayla geliyor.

Her iki telefonun da hem kablolu hem de kablosuz olarak hızlı şarj desteği sunacağı belirtiliyor. Supercharge teknolojisi sayesinde Mate 20 Pro’nun 4200 mAh pilinin 30 dakika içinde yüzde 70 doluluk oranına kavuşacağı belirtiliyor.

Hem Huawei Mate 20 Pro hem de Mate 20’de üç lensli bir arka kamera modülü bulunacak. Ancak Mate 20 Pro’nun arka kamera modülü, teknik açıdan daha gelişmiş özellikler taşıyacak. Slaytlara göre, Mate 20 Pro’da P20 Pro’daki telefoto lensin yerini alacak tamamen yenilenmiş bir geniş açılı lens bulunacak. Her iki telefonun ana arka kamerasında AI Smart Zoom isimli bir özellik yer alacak. Hareketli nesnelerin tespiti, otomatik odaklama ve yakınlaştırma takibi gibi görevler bu özelliğin yardımıyla yerine getirilecek. Hivision adını taşıyan yapay zekâ özelliği ise Google Lens ile aynı yeteneklere sahip olacak gibi görünüyor.

Huawei Mate 20 Pro, ekrana entegre edilmiş bir parmak izi tarayıcısı taşıyacak. Mate 20’de ise parmak izi tarayıcısı arka panelde yer alacak. 3D Face Unlock özelliği de sadece Mate 20 Pro’da bulunacak. Huawei’nin sunumunda 3D Face Unlock çözümünün iPhone X’daki Face ID’den daha hızlı çalışacağına dikkat çekiliyor. Ancak Apple’ın da yeni iPhone’larında Face ID’yi hızlandırdığını hatırlatmak gerekiyor.

Bone Voice ID ise Huawei Mate 20 Pro ile gelen en ilginç özelliklerden biri olacak gibi görünüyor. Huawei söz konusu özellik sayesinde gürültülü ortamlarda bile sesli bir komutla telefonun kilidinin açılabileceğini belirtiyor.

Slaytlara göre, Mate 20 Pro ile harici bir monitör veya bilgisayara kablosuz olarak ekran yansıtma yapılabilecek. Bunun Samsung’un DeX çözümüne karşı dikkat çekici bir alternatif olabileceği söylenebilir.

Bunlara ek olarak, Huawei yeni telefonlarıyla birlikte nano SIM kartlara benzer boyutta nano SD kartı duyuracak. Söz konusu kart sayesinde telefonların depolama alanının üstüne 256 GB daha eklenebilecek.

Girafa’ya göre, Huawei Mate 20 Pro İsrail’de 4000 şekel (6628 TL) karşılığında satılacak. Mate 20 içinse 3000 şekel (4971 TL) ödemek gerekecek. Bu slaytlardaki özelliklerin doğru olup olmadığı, 16 Ekim’de anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER