Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro: Oyun performansı zirvede

huawei mate 20 pro oyun performansı

Huawei Mate 20 Pro’nun zengin ve güçlü özellikleri oyun tutkunlarını da fazlasıyla mutlu edecektir. Böylelikle oyun keyfini gittiğiniz her yerde doyasıya yaşama fırsatını elde edebilirsiniz. Gerek ekranı, gerek barındırdığı Kirin 980 işlemcisi, gerek ses sistemiyle, Huawei Mate 20 Pro eşsiz bir oyun deneyimi sunuyor.

Öncelikle işlemciden başlayalım. Huawei Mate 20 Pro’da bulunan 7nm tabanlı, sekiz çekirdekli Kirin 980 işlemci yüksek işlemci ve grafik performansı sunuyor. Böylelikle fazla sistem kaynağı gereksinimi duyan oyunları da Huawei Mate 20 Pro ile en iyi şekilde oynayabilirsiniz. Oyunlar en yüksek grafik kalitesi ayarlarında bile akıcılıktan bir şey kaybetmiyor, böylelikle hamlelerinizi kaçırmanız gibi bir durum söz konusu olmuyor.

Huawei Mate 20 Pro’da oyun oynarken en yüksek performansı almak istiyorsanız, bunun için akıllı telefonda bulunan Performans Modu özelliğini açmalısınız. Performans modu, cihaz ayalarını maksimum performans için optimize eder. Ancak bu mod kullanıldığında pil kullanımı ve cihaz sıcaklığı artabilir. Bundan dolayı, başlangıçta kapalı olarak geliyor. Ancak oyun oynamadan önce bu modu etkinleştirerek maksimum ayarlarda en yüksek performansı elde edebilirsiniz. Huawei Mate 20 Pro’da performans modunu etkinleştirmek için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  • Ayarlar’ı açın.
  • Pil bölümünü takip edin.
  • Pil sayfası içinde yer alan Performans modu seçeneğinin karşısındaki düğmeyi açık duruma getirin

huawei mate 20 pro oyun performansı

Huawei Mate 20 Pro’nun Kirin 980 işlemcisi en yüksek oyun deneyimi için maksimum işlemci ve grafik performansını sunarken, 6.39 inç, 1440 x 3120 piksel çözünürlüklü AMOLED ekranı da en iyi görsel deneyimi sunuyor. Yüksek parlaklığı ve canlı renkleri oyunların etkileyici biçimde görünmesini sağlarken, büyük ekranı da hiçbir detayı kaçırmamanızı sağlıyor.

En iyi oyun deneyimi için olmazsa olmazlardan bir tanesi de kaliteli sestir. Bu sayede oyun sizi içine daha fazla çeker. Huawei Mate 20 Pro’nun stereo hoparlörleri güçlü ve sarmalayıcı bir ses çıkışı sunarak oyunun heyecanına kendinizi fazlasıyla kaptırmanızı mümkün kılıyor.

Huawei Mate 20 Pro’da çeşitli oyunları deneyimledik. En popüler mücadele oyunlarından bir tanesi olan PUBG Mobile’da, grafik ayarları otomatik olarak en yüksek seviyeye ayarlanıyor. Oyunda grafikler gayet keskin ve detaylı görünürken akıcılık da epey yüksek. Hoparlörler de ateş ettiğinizde bunun etkisini kulaklarınızda fazlasıyla hissetmenize yardımcı oluyor.

Badland de etkileyici grafiklere sahiptir ve iyi bir cihazda daha akıcı ve iyi şekilde oynarsınız. Huawei Mate 20 Pro’nun Kirin 980 işlemcisi ve kaliteli ekranı, ekrana dokunarak gerçekleştirdiğiniz hamlelerin karşılığını hızlı şekilde veriyor, böylelikle oyundan maksimum keyfi almanızı sağlıyor.

En sık oynadığımız oyunlardan bir tanesi olan SimCity BuildIt de, Huawei Mate 20 Pro’nun geniş, canlı ve parlak ekranında kurduğumuz şehri hayran bırakacak biçimde görmemizi sağlıyor. Mate 20 Pro’nun hızı sayesinde fabrikada üretilen malzemeleri toplama, bunları yeni binaları yükseltmek için kullanmayı hızlıca gerçekleştirebiliyoruz.

Bir akıllı telefonda maksimum oyun deneyimini elde etmek için gerekli olan en önemli üç unsur; iyi bir işlemci, kaliteli bir ekran ve güçlü bir ses sistemi. Huawei Mate 20 Pro’nun gövdesi, bu üçünü de bünyesinde barındırıyor. Böylelikle oyuncular gittikleri her yerde maksimum oyun performansını da yanlarında götürebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER