Teknoloji

Türkiye’deki bazı Huawei cihazları için EMUI 10 beta programı açıldı

android telefon tavsiyeleri mayıs 2019

Son zamanlarda Huawei Android telefonlarının geleceğinin ne olacağı konusunda tartışmalar sıkça yapılıyor. Huawei ise içinde Google servislerini ve uygulamalarını barındıran mevcut akıllı telefonlarının bir sonraki sürümü almaları için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz ay içinde Huawei P30 ve P30 Pro başta olmak üzere, mevcut bazı cihazlar için Android 10 tabanlı EMUI beta sürümü yurt dışında yayınlanmıştı. Şimdi bu beta programı Türkiye’de belirli Huawei telefonları için açıldı.

Huawei Mobile Türkiye Facebook sayfasından yapılan paylaşıma göre; Huawei P30, P30 Pro, Mate 20 Lite ve Mate 20 Pro modellerinden bir tanesine sahip olan kullanıcılar, Beta Kullanıcı Testi uygulamasını indirerek EMUI 10 işletim sistemini herkesten önce deneme fırsatını elde ediyor.

25 Ekim’de, yani bugün açılan kayıtların ilk katılımcılar ile sınırlı olduğu belirtiliyor. Eğer yukarıdaki cihazlardan bir tanesine sahipseniz ve Android 10 tabanlı EMUI 10 kullanıcı arayüzünün ne gibi yenilikler sunduğunu merak ediyorsanız, bu bağlantıyı takip ederek söz konusu uygulamayı indirebilirsiniz.

Huawei, bağlantısını verdiğimiz sayfada Beta Kullanıcı Testi uygulamasını indirip kurduktan sonra neler yapılması gerektiğini de açık şekilde, adımlarıyla anlatıyor.

Beta testine katılıp yeni sürümü herkesten önce test ederken, karşılaştığınız hataları yine Beta Kullanıcı Testi uygulamasını kullanarak Huawei’ye iletebilirsiniz.

Huawei EMUI 10 özellikleri

  1. Uygulama ikonları: EMUI 10 uygulama ikonlarına büyük bir değişiklik getiriyor. İkonlar şimdi daha yuvarlak ve hareketli görünüyor.
  2. Koyu Mod: EMUI 10, Android 10 tabanlı bir sürüm. Android 10 ile birlikte sistem geneline Koyu Mod geliyor. Yeni koyu mod üçüncü taraf uygulamalara da genişletilebilecek, bu da daha koyu renkte menüleri seven kullanıcıların hoşuna gidecektir. Bu özellik sayesinde düşük ışıklı koşullarda gözünüzün rahatsızlık duyması önlenecek. Ayrıca pil tasarrufu da yapılacak.
  3. Daha iyi performans: EMUI 10, iyileştirilmiş EROFS dosya sistemi ve GPU Turbo 3.0 sayesinde daha hızlı çalışma imkanı sunacak. Etkileşimler hızlanacak ve uygulamalar arası geçiş daha da hızlanacak.
  4. HiCar Modu: Android Auto ve Apple CarPlay’e benzer şekilde, Huawei de HiCar Modu olarak adlandırılan özel bir otomobil modu çıkarıyor. EMUI 10 ile çalışan akıllı telefonu otomobille eşleştirdiğinizde, cihazı müzik dinleme, navigasyon yönetimi ve hatta klimayı açma gibi işlemler için kullanmanız mümkün olacak. Huawei?nin belirttiğine göre, HiCar modu 30?u aşkın otomobil üreticisi tarafından destekleniyor. Şu anda 120?nin üzerinde otomobil modeliyle çalışıyor.
  5. Çoklu ekran desteği: EMUI 10 çoklu ekran desteği getirerek kullanıcılara telefonlarının ekranına bilgisayarlarından kablosuz olarak ulaşma fırsatı verecek. Buradan telefondaki tüm dosyalara ulaşmak, mesajlara doğrudan bilgisayar üzerinden cevap vermek ya da dosyaları aktarmak mümkün olacak.
  6. Her zaman ekranda: EMUI 10 güncellemesi Her Zaman Ekranda özelliğine daha fazla saat ve takvim stilleri getirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER