Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro için beklenen güncellemenin dağıtımı başladı

huawei mate 20 pro android 10 arm

Huawei’nin kısa süre önce tanıttığı Mate 30 serisi, Google servisleri olmadan kullanıcılarla buluşmuştu. Geçtiğimiz yıl ekim ayında tanıtılan Mate 20 serisi ise yola bir sorun olmaksızın devam ediyor. Huawei Mate 20 Pro için Android 10 dağıtımının belli bölgelerde başlaması, bu durumun bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Hollanda’da yaşayan bazı Mate 20 Pro sahipleri, telefonlarının eylül ayı güvenlik yamasıyla birlikte Android 10 üstüne kurulu EMUI 10’un dağıtımının da başladığını gösteren ekran görüntülerini sosyal medyada paylaştı. EMUI 10 ile birlikte Mate 20 Pro sahiplerine hem yeni bir tasarım hem de Android 10’un beraberinde getirdiği yeni özellikler sunuluyor.

Huawei Mate 20 Pro için Android 10 dağıtımı kademeli olarak yapılıyor

Huawei, Android 10 üstüne kurulan EMUI 10’un duyurusunu geçtiğimiz ağustos ayında yapmıştı. Şirketin geçtiğimiz ay gözler önüne çıkardığı Mate 30 serisinde de EMUI 10 bulunuyor. Ancak EMUI 10’un varlığı; bu serideki telefonlarda Google servislerini sunmayı, en azından şu an için, mümkün kılmıyor.

10.0.0.136 sürüm numarasını taşıyan güncellemenin büyüklüğü 4,42 GB. Güncellemenin tüm Mate 20 Pro sahiplerine dağıtılması ise zaman alacak gibi görünüyor. Dolayısıyla kullanıcıların biraz daha sabırlı olmaları gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER