Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro Android Q Beta programından çıkarıldı

huawei hongmeng os android

İki hafta önce Google I/O 2019 etkinliğinde duyurulan Android 10 Q Beta programında Huawei Mate 20 Pro’nun da yer aldığı açıklanmıştı. Görünen o ki, bu Android telefonu desteklenen cihazlar listesinden çıkarıldı.

Söz konusu durum muhtemelen Google’ın Huawei’nin Android lisansını askıya almasından kaynaklanıyor. Aslında bu durum 90 gün kadar ötelenmişti, ancak Huawei’nin uzun vadedeki planları için çok fazla değişiklik yapacak gibi görünmüyor.

Tanınan üç aylık ek sürenin telefon üreticisine Huawei ve Honor telefonları için güvenlik güncellemeleri hazırlamaya yetecek vakit sunacağı düşünülüyor. Ne var ki, büyük işletim sistemi güncellemeleri söz konusu olmayacak. Huawei Mate 20 Pro’nun resmi Android Q Beta sayfası içinde, uygun cihazlar arasında yeniden görünüp görünmeyeceğini ara sıra kontrol edeceğiz. Ancak yakın zamanda yeniden geleceğini tahmin etmiyoruz.

Huawei Mate 20 Pro öncülük etse de, diğer Huawei Android telefonlarının da zamanı geldiğinde Android Q güncellemesini alması planlanıyordu. Mate 20 ailesinin diğer üyeleri, P30 serisi, Honor V20 ve Honor Magic 2 için de Q güncellemesi planlanıyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER