Manşetler

Huawei Mate 20 Lite Ön İnceleme – Video

huawei mate 20 lite ön inceleme

Dikkatler ekim ayına, Huawei’nin Londra’da tanıtacağı Mate 20 serisi telefonlara yoğunlaşmaya başlamışken, Çinli şirket bir sürpriz yaparak geçtiğimiz ayın sonlarında, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen IFA 2018 tüketici elektroniği fuarında orta segment telefonu Mate 20 Lite’ı tanıttı. Böylelikle Mate 20 serisinin ilk üyesi, beklenenden önce ortaya çıkmış oldu.

Huawei Mate 20 Lite’ı bugün İstanbul’da düzenlenen lansmanda kısa süreliğine deneyimleme fırsatı bulduk. 3799 TL’ye, eylül ayında satışa çıkacak telefonun, orta segment bir telefon için biraz yüksek bir fiyat etiketi barındırdığını söylemek gerekiyor. Artan dövizle birlikte artık 3000-3500 TL bandını orta segment telefonlar için normal kabul etmeye başlamak zorundayız. Mate 20 Lite ise fiyatıyla bu bandın hafif de olsa üstüne çıkıyor.

Neyse ki, ortalamanın biraz üstündeki fiyatının karşılığında üst sınıf akıllı telefon çizgisinde bir görünüm sunduğunu düşünerek kendinizi rahatlatabilirsiniz. Metal ve camın birleşimi tasarımıyla Mate 20 Lite gerçekten epey şık görünüyor. Elimize aldığımızda verdiği his, sağlamlık duygusu ve fazla ağır hissettirmemesi de tasarım ve yapının artıları arasında bulunuyor. 6.3 inçlik büyük ekranına rağmen, ince ve uzun ekran biçimi sayesinde telefonu tek elde tutmak çok da problem olmuyor. Yüzeyin sürtünmeli olması da telefonun elden kayıp gidecekmiş gibi bir his vermesinin önüne geçiyor. Arka tarafta, işaret parmağının rahatlıkla erişebileceği noktada parmak izi okuyucusu da bulunuyor.

Huawei Mate 20 Lite, 6.3 inç ekranda 2340 x 1080 piksel çözünürlük desteği sunuyor. 409 ppi’lik piksel yoğunluğuyla çoğu 1080p Full HD ekranın çizgisi yakalanıyor. Bu değer keskinlik ve netlik bakımından tatmin edici oluyor. Görüş açıları geniş, ancak belirli bir açıdan sonra kararmalar biraz daha fark edici oluyor. Buna rağmen, parlaklık ve renk canlılığı tatmin edici. Ekranın üst kısmında çentik var, bu da çok sorun yaratmıyor.

İşlemci tarafında Kirin 710 gibi yepyeni bir orta segment işlemcinin kullanıldığını görüyoruz. Videoda 6 GB RAM’in bulunduğunu söyledik, ancak Türkiye’de satılacak Mate 20 Lite’larda 4 GB RAM bulunuyor. Günlük işleri rahatlıkla yapmaya yardımcı olacaktır. Öte yandan GPU Turbo özelliği de var. Bunun da oyun performansını daha üst seviyeye çıkarmasını bekleyebiliriz. 3750 mAh kapasiteli pil, ekran ve işlemci göz önünde bulundurulduğunda bir günü aşan bir pil performansı sunar gibi görünüyor.

Huawei de rakipleri gibi kamera tarafında iddialı. Ancak Mate 20 Lite’da daha çok tek bir kameraya odaklanılmış, ikinci kameralar ise düşük çözünürlükle daha çok derinlik algılama işini çözmeyi üstlenmiş. Arkada 20 ve 2 megapiksel, önde de 24 ve 2 megapiksel çözünürlüklü kameralar bulunuyor. Yapay zekâ destekli sahne modları bu telefonda da mevcut. Üstelik sadece arka kamerada değil, ön kamerada da bu modlar kullanılabiliyor. Tahmin ediyoruz ki, aynı durum ekimde göreceğimiz Mate 20 ve Mate 20 Pro için de geçerli olacaktır.

Telefonda Android 8.1 Oreo yüklü olarak geliyor. Aslında Huawei, IFA 2018’de özelleştirilmiş kullanıcı arayüzünün yeni sürümü EMUI 9’u duyurdu. Ancak bu telefonda EMUI 8’in daha güncel sürümü, EMUI 8.2 çalışıyor. Yapay zekâ destekli özelliklere sahip olduğu belirtilen bu sürüm, P20 Pro’da gördüğümüzden çok da farklı görünmüyor.

İlk izlenimlerimiz itibarıyla tasarım, Mate 20 Lite’ın en önemli silahları arasında bulunuyor. Segmentine göre biraz daha yüksek fiyata sahip olmasının hakkını, üst sınıf telefonların tadındaki tasarımı ve kalitesiyle verebilir. Ekranı ve kameraları da ihtiyaçları karşılar gibi görünüyor. Daha sağlam yorumlarda bulunmak için Huawei Mate 20 Lite’ı detaylı bir incelemeden geçirmemiz gerekiyor. Onu da yakın zamanda yapacağımızı düşünüyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER