Teknoloji

Huawei Mate 20 Lite büyük ekran ve yapay zekâ yetenekleriyle geliyor

huawei mate 20 lite

Huawei Mate 20 Lite‘ın duyurusu IFA 2018‘de gerçekleştirildi. Bu telefon Mate 20 adını taşıyacak birkaç akıllı telefon modelinden ilki oluyor.

Huawei’nin amiral gemisi Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerinin tanıtımı için 16 Ekim tarihi verilmişti. Ne var ki, Çinli şirket orta segmente hitap eden Mate 20 Lite modelini tanıtmak için Berlin’i seçti.

Huawei Mate 20 Lite‘da 6.3 inç, 19.5:9, Full HD+ ekran, Kirin 970 işlemci, 4 GB RAM, 20 MP ve 2 MP çözünürlüklü iki arka kamera, 24 MP ve 2 MP çözünürlüklü iki ön kamera ve 3750 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Son birkaç Huawei akıllı telefonunda gördüğümüz ortak unsurlardan biri yapay zekâ. Mate 20 Lite da bu açıdan geleneği bozmuyor.

AI Shopping Assistant adlı bir yapay zekâ tabanlı alışveriş yardımcısı Mate 20 Lite’da mevcut. Yapay zekâ sayesinde nesne belirleniyor ve internet üzerinde nereden alınabileceği kullanıcının karşısına getiriliyor. AI Noise Cancellation adlı yapay zekâ tabanlı gürültü bastırma özelliğiyse, arka plandaki gürültüyü sıfırlayarak yüksek kalitede telefon görüşmeleri yapmaya izin veriyor.

Hauwei Mate 20 Lite‘ın ekim ayında satışa sunulması planlanıyor. Türkiye‘de muhtemelen ekim ya da kasım ayı içinde bu Android telefon modelini görürüz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER