Teknoloji

Huawei Mate 20 Lite Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

huawei mate 20 lite

Huawei Mate 20 serisinin ilk üyesini tanıtmak için ekim ayında Londra’da düzenleyeceği lansmanı beklememiş, orta segment Mate 20 Lite’ı geçtiğimiz ayın sonunda, Berlin’deki IFA 2018 fuarında duyurmuştu. Huawei Mate 20 Lite’ın Türkiye lansmanı da bugün İstanbul’da gerçekleştirildi. Böylelikle Huawei Mate 20 Lite Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi de ortaya çıkmış oldu.

Huawei, Mate 20 Lite ile özellikle genç kullanıcıların akıllı telefonlardan beklentilerini karşılamayı hedefliyor. Şirketin belirttiğine göre, akıllı telefonların günlük iletişim ihtiyaçlarını karşılamasını yanı sıra, birçok segmentte daha fazla değer sunması, stil sahibi olması ve uzun soluklu bir çalışma performansına imza atması, beklentilerin başında geliyor. Mate 20 Lite’ın tasarımında da tüm bu hassasiyetler dikkate alınmış.

Mate 20 Lite’ın 19.5:9 görüntü oranlı, 6.3 inç Full HD ekranı, kullanıcıların ıyunlara ve videolara odaklanmalarına olanak sağlıyor. Telefonda, 2nm transistör teknolojisi ile üretilen 8 çekirdekli Kirin 710 yonga üstü sistem bulunuyor. Bu işlemci yapay zeka desteği ile beraber yüksek bir performans ve pil ömrü avantajı sunmayı amaçlıyor. Telefonda 3750 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Kirin 710’un başlıca özellikleri

Huawei’ye göre Kirin 710, Kirin 659’da bulunan A53 çekirdeğinden yüzde 75 daha güçlü A73 çekirdekleri ile performansı üst düzeye çıkartıyor. GPU performansı açısından, Kirin 710, önceki model Kirin 659’dan 1,3 kat daha iyi performans sergiliyor. 2.2 GHz’de çalışan dört Cortex A73 çekirdeği ve 1,7GHz’de çalışan dört adet Cortex A53 çekirdeği bulunan Kirin 710 yonga seti, olağanüstü ve dengeli bir performans sunuyor. Ayrıca, 4G ve VoLTE’yi destekleyen SIM yuvası bulunuyor.

Kirin 710 ve 4GB RAM’e ek olarak, HUAWEI Mate 20 Lite, yüksek kaliteli mobil oyun deneyimleri sunan Game Suite desteği sunuyor. Ardından, kalıcı bir deneyim sağlamak için Huawei Mate 20 lite, 3750mAh kapasitesinde bir pil ve Huawei Hızlı Şarj desteği ile donatıldı.

Mate 20 Lite’ın arkasında 20 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunuyor. Önünde de biri 24 megapiksel, diğer 2 megapiksel çözünürlüklü iki kamera yer alıyor. Ön kameralarında fiziksel sahne algılamayı destekleyen telefon, arka kameralarının Mavi Gökyüzü, Plaj, Bitki, Gece, Sahne, Çiçek, Kapalı Mekan ve Kar gibi sekiz kategoride 200’den fazla senaryoyu tanımasını sağlayan yapay zekâdan yararlanıyor.

Huawei, kameralarındaki sahne tanıma özelliği için Mate 20 Lite’ın cihaz üzerindeki yapay zeka destekli akıllı sisteminin, 100 milyondan fazla görüntü üzerinde çalıştırıldığını kaydetti. Böylelikle Portre, Mavi Gökyüzü, Kar, Antik Yapılar, Havai Fişek, Bitki, Kedi, Köpek, Metin, Yiyecek, Araba ve Gece dahil olmak üzere 22 kategoride 500’den fazla senaryoyu tanıyabilir hale geldi. Akıllı telefon farklı sahneleri otomatik olarak belirliyor ve kullanıcılara en iyi sonuçları akıllı bir çekim deneyimi ile birlikte sunuyor.

Huawei Mate 20 Lite, yalnızca daha iyi görünen görüntüler üretmekle kalmıyor, aynı zamanda bir kişinin cinsiyetini ve cildini otomatik olarak tanımlayabiliyor. Huawei’nin güzelleştirme algoritması, sahnenin loş ışıklı veya arka aydınlatmaya sahip olmasına bakılmaksızın, özçekimlerde ayrıntıları net bir şekilde gösterebiliyor. Gerçek zamanlı HDR ile, bir kullanıcı fotoğrafın çekilmeden önce nasıl görüneceğini tam olarak bilebiliyor. Ayrıca 3D Qmoji’nin yanı sıra fotoğrafların güzel görünmesini sağlayan yumuşak aydınlatma (Rembrandt ışığı), kelebek aydınlatma ve sahne aydınlatması gibi beş çeşit profesyonel aydınlatma seçeneğine de sahip.

Android 8.1 Oreo ile yüklü olarak gelen Mate 20 Lite’da Huawei’nin EMUI 8.2 kullanıcı arayüzü de bulunuyor.

Huawei Mate 20 Lite, eylül ayı sonunda Türkiye’de satışa sunuluyor. 3 bin 799 TL tavsiye edilen satış fiyatı ile tüketiciye sunulan Mate 20 Lite’ın Mavi, Altın ve Siyah renk seçenekleri satışta olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER