Teknoloji

Huawei’nin Kirin işlemcili dizüstü bilgisayarı için yeni sızıntı

huawei developer accelerator

Huawei bir süredir kendi Kirin işlemcisinin olduğu masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar üzerinde çalışıyor. Şirket, masaüstü bilgisayarlarında kendi işlemcilerini kullanacağını daha önce doğrulamıştı. Şimdi de Huawei’nin Kirin işlemcili dizüstü bilgisayarının detaylarını gösteren bir sızıntı ortaya çıktı.

Bu dizüstü bilgisayarın kutusuna ait olduğu söylenen bir fotoğraf, Weibo’da paylaşıldı. Kirin 990 işlemci, 8 GB RAM, 512 GB SSD ve 14 inç büyüklüğünde 1080p ekran göze çarpıyor. İşletim sistemi olarak Linux tabanlı Deepin OS 20’nin kullanıldığı görülüyor. Ancak Huawei’nin Harmony OS’e geçiş yapması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Qingyun L410 adındaki dizüstü bilgisayar, Huawei MateBook 14’ün daha uygun fiyatlı versiyonu olacak gibi görünüyor. Kirin 990’ın 5G desteğine sahip olması, dizüstü bilgisayarda da 5G desteğinin bulunabileceği anlamına geliyor.

huawei kirinHuawei Kirin işlemcili dizüstü bilgisayarını büyük ihtimalle önce Çin’de piyasaya sürecek. Cihazın diğer ülkelerde ne zaman satışa sunulacağı da şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER