Manşetler

Video: Huawei FreeBuds 3i Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

freebuds 3i kutu açılımı

Huawei FreeBuds 3i geçtiğimiz günlerde 799 TL’lik satış fiyatıyla Türkiye’de piyasaya çıktı. Elimize de beyaz renkli bir adet kulaklık ulaştı. Çok yakında detaylı bir FreeBuds 3i incelemesi karşınızda olacak. Ancak bunun öncesinde Huawei FreeBuds 3i kutu açılımı ve kutu içeriği videosuyla kulaklığın kutusundan çıkanlara bakıyoruz. FreeBuds 3i kutu içeriği ve ilk kurulum ile ilgili detaylar da videoda yer alıyor. Bu arada Huawei Mate XS ile de eşleştirmeyi yapıyor, ses kalitesini test ediyoruz.

FreeBuds 3i’nin kutusunu açtığımızda içinde kulaklıkların bulunduğu bir şarj kutusu bizi karşılıyor. FreeBuds 3’ün yuvarlak ve yassı kutusunun aksine, 3i’nin şarj kutusu FreeBuds Lite modelininki gibi, elips şeklinde ve alçak bir şekilde tasarlanmış. Kutunun dışında bir adet LED lamba var, bu sayede şarj durumunu görüyoruz. Kapağın içinde de ikinci bir LED lamba var, bu sayede de kulaklıkların şarj durumunu anlıyoruz. Kulaklıkların yerleşimi de FreeBuds Lite modelindeki gibi, o düzene alışmak biraz zaman almıştı. Halbuki FreeBuds 3 kulaklıklar şarj kutusundan daha rahat biçimde çıkarılıp yerine yerleştirilebiliyor.

Şarj kutusunun arkasında USB-C portu var ve kutudan çıkan kısa bir USB-A – USB-C kablosu çıkıyor. Bunu bir bilgisayara takarak kutuyu şarj edebilirsiniz. Ayrıca uygun bir şarj adaptörüyle prize bağlayarak da şarj edebilirsiniz. Kutunun kablosuz şarj desteğinin bulunmadığını da belirtelim.

Kutu içeriğine bakmaya devam ettiğimizde, içinde garanti belgesi, hızlı başlangıç kılavuzu ve üstünde AI Life uygulamasının hızlı şekilde indirmeyi sağlayan barkodun bulunduğu bir kağıt parçası var. Ayrıca toplam üç çift yedek silikon kulaklık ucu da kutudan çıkıyor. Kulaklıklara takılı olanları da sayacak olursak, toplam dört adet silikon kulaklık ucu çifti FreeBuds 3i kullanıcılarını bekliyor.

Videoda da gösterdiğimiz gibi, kurulumu Huawei Mate XS ile gerçekleştirdik. Bu telefon EMUI 10 ile yüklü olduğu için eşleştirme biraz daha hızlı şekilde gerçekleşiyor. Kutunun arkasındaki düğmeye basıp kulaklığı açtıktan sonra kutuyu Mate XS’in yanına getirip kapağı açmak yeterli. Mate XS’in ekranında bir bağlantı penceresi çıkıyor. Onay verdikten sonra da eşleştirme işlemi saniyeler içinde tamamlanıyor. Mate XS’in Bluetooth ayarları menüsünden FreeBuds 3i’yi bulabilir, dokunmatik kontrollerin yönetilmesi ve yazılım güncelleme gibi işlemleri buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Huawei FreeBuds 3i’yi AI Life ile yönetmek daha kolay

Ancak AI Life uygulamasını indirirseniz, FreeBuds 3i’yi daha rahat şekilde yönetebilirsiniz. Google Play Store’dan indirebileceğiniz bu uygulama üzerinden kontrolleri düzenleme ve güncelleme gibi işlemleri çok daha rahat anlaşılır bir kullanıcı arayüzüyle yerine getirebilirsiniz. FreeBuds 3’ün aksine, FreeBuds 3i’nin aktif gürültü engelleme sistemini düzenlemek için bir uygulama gerekmiyor. Bu sayede aktif gürültü engelleme sadece Huawei markalı veya AI Life uygulamasının yüklenebildiği diğer Android telefonlarda değil, iPhone’larda da çalışabiliyor.

FreeBuds 3i’nin kurulumunu yapıp kulaklıkları taktıktan sonra gürültü engelleme hemen etkin hâle geliyor. İlk etapta bu sistemin performansını iyi bulduk. Kulaklığın kapalı yapıda olması da gürültü engellemenin verimli olmasını sağlıyor. Sağ veya sol kulaklığın dışa bakan yanında yer alan dokunmatik kontrol alanına hafifçe dokunup bastırarak gürültü engellemeyi kapatıp açabilirsiniz. Aynı kontrol alanına bir, iki ya da üç kez tıklatarak da şarkıyı duraklatma veya devam etme gibi kontrolleri kolay biçimde yapabilirsiniz. Bu arada kulaklığı kulaktan çıkardığınız anda müziğin durması, taktığınızda yeniden başlatılması özelliği de FreeBuds 3i’de mevcut.

Videoda da görebileceğiniz gibi, FreeBuds 3i’nin ses kalitesini Mate XS’te açtığımız Spotify uygulamasıyla test ettik. Ses çıkış şiddeti yeteri kadar yüksek, baslar doyurucu. Maksimum ses şiddetinde tizler rahatsız edici değil. Yani, 3i ile iyi bir müzik deneyimi yaşamak mümkün. Huawei kulaklık satın almayı düşünenlerin merak ettikleri YouTube ile ses senkronizasyonu sorunu FreeBuds 3i’de de mevcut. Anladığımız kadarıyla Huawei de bunun farkında ve çözüm için çalışıyor.

Çok yakında detaylı bir Huawei FreeBuds 3i incelemesi Teknoblog’da olacak. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER