Teknoloji

Video: Huawei FreeBuds 3 Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

huawei freebuds 3

Gerçek anlamda kablosuz kulaklıklar tarafında rekabet giderek kızışıyor. Huawei de bu alandaki iddialı oyunculardan bir tanesi. Şirket IFA 2019’da yeni kablosuz kulaklığı FreeBuds 3’ü duyurmuştu. Bu kulaklık 1099 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Test merkezimize de bir tane ulaştı. Kutu açılışını birlikte yapıyor, kutu içeriği ve ilk kurulum gibi detayları videoda anlatıyoruz.

FreeBuds 3, üst sınıf bir ürün olarak nitelendirilebilir ve buna uygun şekilde şık bir kutuda geliyor. Kulaklığın beyaz ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği var. Bizim elimize gelen ise siyah renkli model oluyor. Kutudan parlak siyah renkli muhafaza kutusu ve onun içinde de FreeBuds 3 kulaklıklar çıkıyor. Bunun dışında kutuda birtakım belgeler, USB-C kablosu ve Huawei AI Life adlı uygulamayı hızlı şekilde indirmeye yarayan bir kare kod var.

FreeBuds 3 görünüş itibarıyla Apple’ın AirPods kulaklıklarına benziyor. Kulağa rahat biçimde oturuyor. AirPods ile sorun yaşamadığımız gibi FreeBuds 3 ile de herhangi bir uyum sorunu yaşamadık. Kulaklıklar rahat bir şekilde kulaklarımıza oturdu. FreeBuds 3’ün kutusu küçük bir parfüm şişesini andırıyor. Kulaklıkların yerleşimi ise Apple’ın kulaklıklarında gördüğümüz tarzda ve daha önce incelediğimiz FreeBuds Lite’takine göre daha iyi ve zahmetsiz görünüyor.

Muhafaza kutusu aynı zamanda şarj işlevini de görüyor. Huawei’nin belirtiğine göre, kulaklıklar tek bir şarjla dört saate kadar dinleme süresi sunuyor. Kutu ile birlikte 20 saatlik ek dinleme süresi sunuluyor. Kutu, alt kenarında yer alan USB-C portu üzerinden şarj ediliyor. Bilgisayara bağlayıp şarj edebileceğiniz gibi, uygun bir şarj adaptörü yardımıyla da şarj etmeniz mümkün.

FreeBuds 3’ün kutusunun hemen yanında küçük bir düğme var. Bu belli belirsiz düğmeyi ancak dikkatli biçimde baktığınızda fark edebilirsiniz. Biz de ancak hızlı başlangıç kılavuzuna bakıp fark edebildik. FreeBuds 3’ü eşleştirme moduna almak için kapağı kaldırmalı ve daha sonra bu düğmeye bastırıp bekletmelisiniz. Bir süre sonra iki kulaklığın yuvasının ortasında bulunan LED lamba yanıp sönmeye başlayacak. Bu şekilde cihaz eşleştirme moduna girmiş olacak.

FreeBuds 3’ü başka Bluetooth cihazları eşleştirdiğiniz gibi eşleştiriyorsunuz. Huawei AI Life uygulamasını kurarsanız, uygulama sizi doğrudan Bluetooth bağlantı ekranına gönderiyor ve bu şekilde bağlantı kurulumunu yapıyorsunuz. AI Life uygulaması FreeBuds 3’ün yönetim merkezi niteliğini taşıyor. Burada kulaklıkların ve kutunun şarj durumunu görebilir, sağ ve sol kulaklıklara iki kez tıklattığınızda yapılacak işlemleri belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda FreeBuds 3’ün güncellemesini de buradan yapabilirsiniz. Bunlara ek olarak, gürültü engelleme özelliğinin açılmasını ve ayarını da AI Life üzerinden yapabilirsiniz.

Huawei FreeBuds 3’ün ses kalitesinin iyi olduğunu en baştan belirtelim. Ses çıkış şiddeti yüksek, bu açıdan AirPods ile aynı seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Baslar güçlü, tiz sesler de yüksek ses şiddetinde parazit yapmıyor. İlk izlenimimiz kulaklıkların kaliteli bir ses çıkışı sağladığı yönünde. Gürültü engelleme de işini iyi yapıyor gibi görünüyor. Bu arada, FreeBuds Lite’da YouTube videolarında yaşanan ses ve görüntü arasındaki gecikmenin FreeBuds 3’te olmadığını en baştan belirtelim.

FreeBuds 3 ile ilgili daha fazla ayrıntıya çok yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede yer vereceğiz. Eğer sorularınız ve merak ettikleriniz varsa, aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER