Teknoloji

Huawei Enjoy 20 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

huawei enjoy 20

Huawei Enjoy 20 serisiyle ilgili haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Enjoy 20 ve Enjoy 20 Pro’dan oluşan serinin gözler önüne çıkacağı tarih sonunda belli oldu. Akıllı telefonlar 3 Eylül’de tanıtılacak. Huawei tarafından paylaşılan tanıtım afişi, telefonların tasarımını da resmi olarak gösteriyor.

Enjoy 20 Plus’ta arka kamera sistemi yuvarlak modülde yer alıyor. Enjoy 20’de ise kare şeklindeki kamera modülü arka panelin sol üst köşesinde bulunuyor. Huawei her iki tasarımı da daha önce fazla modellerde kullanmıştı.

Bu kamera sistemlerinde üç sensör yer alıyor. LED flaşların da aynı modüle yerleştirildiği görsele bakılınca anlaşılıyor. Huawei 40W hızlı şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pilin varlığını da doğrulasa da, hangi telefonun bu özelliklere sahip olacağı konusunda bilgi vermedi.

Telefonların parmak izi tarayıcısı da kenardaki güç butonuna entegre edilmiş. Bu da telefonlarda LCD ekranın bulunduğu anlamına geliyor. Daha önce sızan fotoğraflara göre, telefonlardan birinde 6.63 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü ekran bulunuyor. Ekranın üzerinde çentik yer almıyor. 40W şarj destekli 4200 mAh kapasiteli pil de sızan özellikler arasında bulunuyordu. Bu cihazın Enjoy 20 olması muhtemel görünüyor.

Enjoy 20 serisinde MediaTek’in 5G uyumlu Dimensity 600 işlemcisinin kullanıldığı da sızıntılarda ortaya çıkmıştı.

Huawei Enjoy 20 ve 20 Plus’ın Çin’de 1199 yuan (1285 TL) ila 1599 yuan (1714 TL) karşılığında satılması bekleniyor. Bu da serinin üyelerinin piyasadaki en uygun 5G cihazlar arasında olacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER