Teknoloji

Huawei ekranında yuvarlak kamera kesiği olan bir telefon üstünde çalışıyor

Akıllı telefon üreticileri ekran çerçevesini inceltmeyi başarsalar da, bu durum ön kameranın ve sensörlerin yerleştirileceği yer konusunda sıkıntıya düşürdü. Pek çok şirket çareyi ekranın üstüne bir çentik yerleştirmekte bulsa da, bu çözümün tüm kullanıcılar tarafından benimsendiğini söylemek pek mümkün değil. Çentiğe gelen farklı tepkiler, üreticileri farklı yaklaşımları denemeye itiyor. Bu farklı yaklaşımları test eden şirketler arasında Huawei de bulunuyor.

Çinli üretici tarafından ülkenin en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Weibo’da paylaşılan bir görsel, şirketin sol üst köşesinde kamera kesiği bulunan bir ekran tasarladığını gösteriyor. Söz konusu ekran tasarımının ilk olarak kullanılacağı cihaz konusunda henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor. Ancak Huawei’den The Verge sitesine gönderilen açıklamada, 3 Aralık tarihinde konuyla ilgili daha fazla detayın paylaşılacağı belirtildi.

Huawei, ekran üstünde yuvarlak bir kamera kesiğine yer vermeyi planlayan tek şirket değil. Huawei’nin akıllı telefon pazarındaki en önemli rakiplerinden biri olan Samsung da, ekran üzerinde kamera kesiği bulunan telefonlar çıkarmayı planlıyor. Güney Koreli şirket, söz konusu ekranlar için “Infinity-O Display” (Sonsuz-O Ekran) ismini kullanmayı planlıyor. Bu ekranı taşıyan ilk telefonun ise önümüzdeki ay resmiyet kazanması beklenen Galaxy A8s olacağı söyleniyor. Sosyal medyada da bu söylentiyi destekleyen sızıntılar dolaşıyor. Kısacası ekranında yuvarlak kamera kesikleri bulunan telefonlarla tanışmak için fazla beklemek gerekmeyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER