Teknoloji

Samsung Galaxy A8s sızıntısı Snapdragon 710 işlemciyi işaret ediyor

samsung galaxy a8s

Samsung Galaxy A8s ile ilgili haberlere ve sızıntılara yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu sızıntıların en yenisi, telefonun hem yeni nesil bir tasarımla hem de oldukça etkileyici bileşenlerle birlikte geleceğini gösteriyor.

Son sızıntıda göze çarpan ilk unsur, telefonun işlemcisi oluyor. Galaxy A8s’in kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 710 işlemcisinin bulunacağı iddia ediliyor. Bu da akıllı telefonun Samsung’un Snapdragon 710 işlemcili ilk cihazı olacağı anlamına geliyor. Orta üst segmentte konumlanan telefonda Snapdragon 710’a 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği söyleniyor. Depolama alanına microSD kart desteğiyle 512 GB’ın daha eklenebileceği de gelen haberler arasında yer alıyor. 3400 mAh kapasiteli pil taşıması beklenen telefonun kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkacağı belirtiliyor.

Samsung’un yeni telefonunda 6.39 inç büyüklüğünde Infinity-O Display (Sonsuz-O Ekran), bulunması öngörülüyor. Cam ve metalin bir arada kullanıldığı kasanın boyutlarının ise 159.11 x 74.88 x 7.38 mm. olduğu belirtiliyor. Bu da Galaxy A8s’in Galaxy Note 9’a kıyasla daha kısa, dar ve ince olduğu anlamına geliyor. Akıllı telefonun arkasında 24, 10 ve 5 megapiksel çözünürlüklü üç lensten oluşan bir kamera modülünün bulunduğu, ön tarafta ise 24 megapiksel bir kameranın yer aldığı da sızıntıda dikkat çeken bir diğer nokta oluyor.

Samsung Galaxy A8s, büyük ihtimalle 2018’in ilk ayında raflardaki yerini alacak. Bu da akıllı telefonun duyurusunun aralık ayının sonunda yapılabileceği anlamına geliyor. Akıllı telefonun fiyat etiketinde yazacak rakam konusunda ise ortada henüz bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER