Teknoloji

Huawei çalışanlarına büyük bir jest yapmaya hazırlanıyor

huawei abd virus elektrikli otomobil

Huawei için 2019’un pek kolay bir yıl olmadığı rahatlıkla söylenebilir. ABD’nin getirdiği ticaret yasağının ardından hem donanım hem de yazılım tedariğinde sıkıntılar yaşayan şirket, önüne çıkan bu zorluklara rağmen büyümesini sürdürdü. Akıllı telefon ve kablosuz şebeke gibi pazarlardaki büyüme ivmesinin korunması ise Çinli üreticiyi sevindiren faktörler arasında öne çıkıyor.

Şirket, zor zamanlarda işini layığıyla yerine getiren çalışanlarını da ödüllendirmeye hazırlanıyor. Huawei’nin 170 ülkedeki 190 binden fazla çalışanına toplam 2 milyar yuan (1.64 milyar TL) bonus dağıtacağı söyleniyor.

Bu iddianın kaynağı ise internete sızan bir şirket içi yazışma. Bu yazışmaya göre, performans notu C’nin üstünde olan ve bir güvenlik ihlâline karışmayan tüm çalışanlar ekim ayındaki taban maaşları doğrultusunda prim alacak.

Huawei için işler daha da iyiye gidebilir

Huawei’nin yeni akıllı telefonlarının Çin dışındaki çıkış süreci oldukça yavaş ilerliyor. Ancak şirket bu durumu ana vatanındaki yüksek satış performansıyla telafi ediyor gibi görünüyor. Huawei’nin kısa süre önce ortaya çıkan üçüncü çeyrek sevkiyat rakamları, şirketin küresel akıllı telefon pazarının ikinci sırasındaki yerini koruduğunu gösteriyor. Buna ek olarak, akıllı telefon satışlarının yıllık bazda yüzde 28 oranında artması da göze çarpıyor.

Huawei adına önümüzdeki dönemde işler daha da iyiye gidecek gibi görünüyor. ABD Ticaret Bakanlığı‘nın Huawei’yle çalışmaya devam edecek teknoloji şirketlerine özel ticaret lisanslarını vermeye yakında başlaması bekleniyor. Google gibi önemli iş ortaklarının da bu lisansı alması, Huawei’nin elini önemli ölçüde rahatlatacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER