Teknoloji

Huawei Mate 30 serisinden dikkat çekici satış başarısı

huawei mate 30 pro

Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro, Huawei’nin ana vatanı Çin’de geçtiğimiz perşembe günü satışa sunulmuştu. Şirketten verilen bilgiye göre, iki telefonun toplam satış rakamı şimdiden 1 milyonu geçti. Bir haftadan kısa bir süre içinde ve sadece bir ülkede bu ivmenin yakalanması, Huawei adına etkileyici bir başarı olarak değerlendirilebilir.

Mate 30 serisinin yüksek bir satış performansı sergileyeceği ise daha ilk andan belli olmuştu. Akıllı telefonlar, 26 Eylül’de VMall.com isimli sitede satışa sunulmuş ve daha ilk dakikada 500 milyon yuan satış geliri elde etmişti.

Huawei’nin 1 milyon satış iddiasını doğrulamanın bir yolu yok. Ancak şirketin ABD’nin uyguladığı ticari ambargonun ardından kendi evinde güçlü bir destek gördüğü rahatlıkla söylenebilir. Söz konusu ambargonun en önemli yansıması, Mate 30 serisinin Google Play hizmetleri olmadan tanıtılması olmuştu. Ancak Çin’de Google servisleri çok uzun süredir yasaklı olduğu için bu durum Çinli kullanıcıları etkilemiyor.

Huawei Mate 30 serisi Çin dışında ne zaman çıkacak?

Huawei’nin yeni akıllı telefonlarının Çin’de gördüğü ilgi, Weibo’da paylaşılan bir fotoğraf sayesinde daha iyi anlaşılıyor. Söz konusu fotoğrafta, Huawei’nin Shenzhen’deki yeni mağazasının önünde yüzlerce insanın Mate 30 almak için sıraya girdiği görülüyor. Orman Yeşili renkli Mate 30 Pro’nun ise en çok ilgi gören model olduğu belirtiliyor.

huawei mate 30

Huawei Mate 30 serisinin Çin dışında ne zaman satışa sunulacağı konusunda ise hâlâ somut bir bilgi verilmiş değil. Şirketin bu ay içinde Mate 30 ve Mate 30 Pro’yu Avrupa’da piyasaya sürmesi beklense de, henüz kesin bir tarih açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER