Manşetler

Huawei’nin 6.18 mm. kalınlıklı yeni Android telefonu Ascend P6 resmiyet kazandı (videolu)

Huawei, dedikoduları bir süredir ortalıkta dolaşan Ascend P6’yı resmen tanıttı. 6.18 mm. kalınlıktaki gövdesiyle en ince Android telefonlarında bir tanesi olma özelliğini taşıyan bu telefonun üreticisi Huawei’nin CEO’su Richard Yu, P6’nın şirketin tamamen metal gövdeli ilk cihazı olduğunu kaydetti. Görüntü itibarıyla iPhone 5’i andıran bu cihazın microSD ve SIM kart yuvaları, ayrıca tüm fiziksel kontrolleri sağ kenara yerleştirilmiş. Telefonun toplam ağırlığıysa 120 gr.

huawei-ascend-p6-resmi-180613

Huawei Ascend P6’nın içinde 1.5 GHz dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 8 GB dahili bellek ve 2000 mAh kapasiteli batarya bulunuyor. 4.7 inç, 720p çözünürlüklü In-Cell LCD ekrana sahip olan telefonda Android 4.2.2 Jelly Bean çalışıyor. Bu arada Android’in navigasyon kontrolleri ekran üzerinde yer alıyor. Huawei’nin EmotionUI kullanıcı arayüzü yine başrolde yer alıyor, tabii ki bu sefer önceki versiyona göre 300’ün üzerinde değişiklik, yenilikle birlikte. Kablosuz bağlantı tarafına baktığımızda Ascend P6’nın HSPA+ desteğiyle çıkacağını görüyoruz. Bu arada yılın son çeyreğinde telefonun LTE destekli versiyonunun da çıkarılması planlanıyor.

Ascend P6’da yeni güvenlik işlevleri bulunuyor. P6’nın mobil veri veya Wi-Fi iletişiminin uluslararası dolaşım esnasında kapatılması veya çeşitli uygulamaların arka planda çalışmasının engellenmesi gibi araçları da unutmamak gerek. EmotionUI için de internette 100’ün üzerinde farklı tema bulunuyor. Cihazda ise beyaz, siyah ve pembe olmak üzere üç renk teması yüklü olarak geliyor.

Arkasında 8 megapiksel kamera barındıran telefonun önünde de 5 megapiksellik yüksek çözünürlüklü bir kameranın bulunması dikkat çekiyor. Ön kamera için özel bir güzellik modu da bulunuyor. Ekranda parmağınızı sürükleyerek ayar yapabilir, böylelikle cilt dokusunu otomatik olarak pürüzsüzleştirebilir, gözlerin netliğini ayarlayabilir ve kendinizi daha güzel veya yakışıklı hâle getirebilirsiniz. Öte yandan Huawei’nin IMAGEsmart adını verdiği süper otomatik mod da bir sahne için en iyi çekimi yapmayı sağlıyor. 4 cm makro modu da, Huawei’nin belirttiğine göre, sıklıkla yemek fotoğrafı çekenler için eklendi.

Huawei Ascend P6 için tasarlanmış çeşitli lastik kılıflar ve cihazın kenarlarını çevreleyen tamponlar bulunuyor. Bunlar sayesinde Huawei Ascend P6’yı daha da renklendirmek mümkün. Çin’de bugün itibarıyla satışa çıkan bu telefon temmuz sonunda 18 ülkede, ağustosta da 100’ün üzerinde ülkede piyasada olacak. Telefon için yaklaşık 450 avroluk bir yurt dışı satış fiyatı belirlendi.

İlgili >> SlashGear, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER