Teknoloji

Huawei Android’i değil, Google’ın mobil servislerini değiştirmek istiyor

huawei android q alacak cihazlar

Huawei Harmony OS işletim sistemini çıkardığı zaman, şirketin gelecekte çıkaracağı telefonlarda Android yerine bunu tercih edeceğine dair tahminler sıklıkla yapılmıştı. Daha sonra gördüğümüz Huawei Mate 30 serisi ise Android’in Açık Kaynak Projesi sürümüyle, Google Mobil Servisleri eksik biçimde geldi. Gelecekte de durum böyle olacak gibi görünüyor.

Huawei’nin Küresel Medya ve İletişim Başkanı Joy Tan, şirketinin yakın gelecekte telefonlarında Android’e olan bağlılığını sürdüreceğini kaydetti. Bir başka işletim sistemine geçiş yapmanın sadece birkaç yıllık çalışma gerektirmediğini, aynı zamanda tüketici rahatlığı için de iyi olmayacağını kaydetti.

Çoğu Huawei kullanıcısı Google Mobil Servislerine bağlı biçimde cihazlarını kullanıyor. Şirket kaynaklarını ve dikkatini, onların yerini alacak Huawei Mobil Servislerini genişletmek için harcamayı planlıyor.

Güçlü bir uygulama ekosistemi olmadan, Huawei uluslararası kullanıcıları için mantıklı bir çözüm sunamayacaktır. Diğer taraftan, geniş bir geliştirici kitlesini çekmek kolay bir iş değil. Yine de, bunun bulunduğumuz noktada hâlâ Huawei için mantıklı bir hareket olacağını söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER