Teknoloji

Huawei’den ABD yasağının etkisi konusunda yeni öngörü

huawei starlink

Huawei, 2019’un ilk yarısına ait finans raporunu açıkladı. Çinli telekomünikasyon devinin gelirleri, 2018’in ilk yarısına kıyasla yüzde 23 oranında arttı. Huawei, ABD tarafından alınan yaptırım kararının olumsuz etkilerine rağmen, dünya genelinde 118 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmeyi başardı.

Huawei, ABD’nin yaptırım listesine eklenmesinin ardından gelirlerinde belirgin bir düşüş beklediğini daha önce açıklamıştı. Şirket, daha önce paylaştığı finansal öngörülerinde bazı değişikliklere gitti ve ABD’nin yasağının akıllı telefon pazarındaki maliyetinin 10 milyar dolar civarında olacağını belirtti. Bu meblağ, şirketin ilk öngörülerinin yaklaşık üçte bir oranında altında kalıyor.

Huawei’nin yeni öngörüsünü, şirketin başkan vekili Eric Xu paylaştı. Şirketin veri merkezleri için geliştirdiği Ascend 910 AI yonga setinin tanıtımının ardından soruları yanıtlayan Xu, ABD’nin kararının stratejileri üstüne olumsuz bir etki yaptığının inkâr edilemeyeceğini; ancak bu etkinin ilk etapta öngörülen kadar büyük olmayacağını belirtti.

Huawei ABD Ticaret Bakanlığı’ndan geçici bir vize daha almıştı

Huawei, ABD Ticaret Bakanlığı’ndan kısa bir süre önce 90 günlük geçici bir lisans daha almıştı. Bu süreç içinde ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşında bir uzlaşmaya varılması umulsa da, uluslararası siyasetteki hareketlilik bu konuda yüksek umutlara kapılmamanın gerektiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER