Teknoloji

ABD’nin yaptırımları Huawei’yi durduramadı

huawei starlink

Huawei, ABD tarafından yaptırım listesine alınmış olmasına rağmen yola hız kesmeden devam ediyor. Şirketin yılın üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçları, gelirin bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 24.4 oranında arttığını gösteriyor. Huawei’den yapılan açıklamada, yılın ilk üç çeyreğinde 185 milyondan fazla akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirildiği belirtildi. Şirket, bunun bir önceki yıla göre yüzde 26’lık bir artış anlamına geldiğinin altını çizdi.

Daha önce paylaşılan öngörülerde, ABD’nin ithalat yasağının ardından Huawei’nin satışlarında bir düşüş yaşanabileceği belirtilmişti. Yılın ikinci çeyreğinde şirketin gelir büyüme hızının yüzde 13’e inmesi de ABD’nin yasağının bir etkisi olarak değerlendirilmişti. Huawei de ABD’nin yasağının kendisine maliyetinin 30 milyar dolar civarında olabileceğini belirten bir öngörüde bulunmuştu.

Huawei ABD yasağının etkileri konusunda tedbirli

Huawei, bir yandan da dünya genelindeki 5G dönüşümüne öncülük etmek için operatörlerle işbirliği anlaşmaları yapmaya devam ediyor. Şirketten verilen bilgiye göre, şimdiye kadar 60 operatörle 5G ekipman tedariği konusunda anlaşma imzalandı.

Huawei için şu anda işler, ABD’nin yasağı devam etmesine rağmen, sorunsuz sürüyor gibi görünüyor. Ancak şirket tedbiri elden bırakmıyor. Huawei başkanı Liang Hua, yaz aylarında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Şu anda istikrarımızı koruyoruz ancak bu önümüzde zorlukların olmadığı anlamına gelmiyor. Bizi zorluklar bekliyor ve bunlar kısa vadedeki büyüme hızımıza etki yapabilir.”

İLGİLİ HABERLER