Teknoloji

Huawei hem gelirlerini hem de kârını artırmayı başardı

huawei abd virus elektrikli otomobil

2020’nin ilk yarısının geride kalmasıyla birlikte şirketlerin bu döneme dair finansal raporları da ortaya çıkmaya başladı. Bu şirketlerden biri olan Huawei, 2020’nin ilk yarısında yıllık bazda gelirini yüzde 13.1, kârını ise yüzde 9.2 oranında artırdığını açıkladı.

Huawei’nin bu dönemdeki toplam geliri 454 milyar yuan (445 milyar TL) oldu. Şirketin şebeke biriminin bu gelirdeki payı 159.6 milyar yuan (156.6 milyar TL) olarak gerçekleşirken, kurumsal birim de 36.3 milyar yuan (35.6 milyar TL) gelir elde etti. Huawei’nin gelirlerinin aslan payını ise 255.8 milyar yuan (251 milyar TL) ile mobil cihaz birimi getirdi.

Basit bir matematik, Huawei’nin asıl itici gücünün telefonlar, tabletler, giyilebilir ürünler ve diğer mobil cihazlar olduğunu gösteriyor. Söz konusu ürünlerin şirketin gelirlerindeki payı yüzde 50’den fazla. Huawei’nin ABD’nin tepkisini çekmesine neden olan şebeke ürünlerinin gelirlerdeki payı ise yaklaşık yüzde 35 seviyesinde.

Mevcut sonuçlara bakıldığında Huawei koronavirüs dönemini yara almadan atlatmış gibi görünüyor. Yine de, bu konuda daha somut çıkarımlarda bulunmak için diğer şirketlerin sonuçlarını görmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER