Teknoloji

HTC’nin Çin pazarına özgü bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı söyleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

The Wall Street Journal’ın haberine göre, HTC Çin pazarı için Weibo gibi bölgesel servislerle derin bir biçimde iç içe geçecek bir işletim sistemi hazırlıyor. İşletim sisteminin baştan mı inşa edileceği yoksa Android üzerine mi kurulacağı henüz bilinmezken, şirketin yeni işletim sistemini 2013 sona ermeden duyurmak istediği söyleniyor.

htc-one-boomsound-120413 (600 x 401)

Dedikodular Çin pazarının HTC ve mobil endüstrisinin geri kalanının gözünde artan değerini yansıtıyor. The Wall Street Journal’a göre, Çin pazarının payı yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.1 iken ikinci çeyrekte yüzde 6’ya yükseldi. Dünyanın bir numaralı PC üreticisi konumunda olan Lenovo’nun da bilgisayardan daha fazla mobil cihaz satıyor olması şirketin Çin’deki muazzam akıllı telefon satışına bağlanıyor. Apple’ın uygun fiyatlı iPhone üretimine yönelmesindeki temel faktörlerden birinin de şirketin Çin pazarına olan ilgisi olduğu düşünülüyor.

Son iki yıldır kâr miktarı azalan HTC’nin tarihinde ilk kez zarar açıklayabileceği konuşuluyor. Samsung’a karşı ciddi biçimde pazar payı kaybeden şirketin Çin pazarına yönelik bu hamleyle bir ivme kazanıp kazanmayacağını görmek için biraz beklemek gerekse de, Android ve iOS’un baskın olduğu bir ortamda şirketin işi pek kolay gözükmüyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER