Teknoloji

HTC Vive Focus Plus’ın fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

htc vive focus plus

HTC, geçen ay duyurusunu gerçekleştirdiği yeni sanal gerçeklik başlığı Vive Focus Plus‘ı 15 Nisan’da yurt dışında, 799 dolara satışa çıkaracağını duyurdu.

Vive Focus Plus, kendi kendine çalışabilen bir sanal gerçeklik başlığı. HTC’nin benzer özelliklerle, ancak daha kısıtlı izleme seçenekleriyle çıkardığı Vive Focus’un izinden gidiyor, eksiksiz bir hareket izleme kontrol sistemi barındırıyor. Bu başlık, Oculus Quest’e benziyor, ancak onun gibi oyuncu pazarına değil, kurumsal müşterilere odaklanıyor.

HTC, Vive Ecosystem Conference etkinliğini ziyaret edenlere Vive Focus Plus için hazırlanmış 15 farklı uygulamayı deneme imkanı sunuyor. Bunların arasında başlığın titreşimli bir yelekle eşleştirildiği “Paintball VR” da bulunuyor. Yine de, bu sistem kurumsal kullanıcılara hitap eden bir ürün gibi tanımlanıyor. 25 farklı ülke pazarında, 19 farklı dil desteğiyle sunulacak.

İlk Vive Focus ürünü gibi, Vive Focus Plus da Qualcomm Snapdragon 835 işlemci barındırıyor. Her bir göz için 1440 x 1600 piksel çözünürlüklü ekranı var, bu açıdan da Oculus Quest ve diğer yeni başlıklarla aynı seviyede bulunuyor. Vive Focus ve Focus Plus’ın her ikisi de içten dışa izleme için tasarlanmış dahili kameralara sahip. Bu sayede herhangi bir kablo veya harici kamera yok.

Vive Focus modeli uzaktan kumanda tarzında, küçük bir kapsama alanı olan kumanda ile çıkmıştı. Focus Plus ise dahili kameralarla izlenebilen bir çift kumanda ile geliyor. Bu kumandalar 599 dolarlık fiyatın üstüne biraz daha yük getiriyor. Ancak HTC’nin bu VR başlığıyla kurumsal müşterileri hedeflediğini dikkate alırsak, bu fark çoğu potansiyel alıcı için karşılanabilir düzeyde olacaktır. Bu arada HTC’nin Vive Cosmos olarak adlandırılan sanal gerçeklik başlığıyla ilgili daha fazla detay duymayı hâlâ bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER