Manşetler

HTC Vive Cosmos ile sanal gerçeklik portföyünü büyütmeyi sürdürüyor

HTC Vive Cosmos adını verdiği yeni sanal gerçeklik başlığını Las Vegas’ta düzenlenen CES 2019‘da tanıttı. Şirketin CES 2019’daki sunumunda kendisine kısa bir yer bulan Vive Cosmos, niş segmentlerden ziyade ana akımdaki kullanıcıları cezbetmeye yönelik bir hamle gibi görünüyor.

Harici sensörlere veya tam takibi sağlayan hareket kumandalarına ihtiyaç duymayan Vive Cosmos, “kolay kurulum” ve “mutlak konfor” vaatleriyle kolaylığın öne çıktığı bir cihaz profili çiziyor. Hem evde hem de mobil olarak kullanıma uygun bir cihaz olarak konumlandırılan Vive Cosmos’un fiyat etiketinde yazacak rakam şu an için bilinmiyor. Çıkış tarihi konusunda da somut bir bilgi vermeyen HTC, sadece “yakında” ibaresini kullanıyor. Ancak şirket tarafından yayınlanan basın açıklamasında geliştirici kitlerinin dağıtımına “2019’un başlarında” başlanacağı belirtiliyor.

HTC Vive Cosmos, ilk etapta bilgisayara bağlı olarak çalışacak gibi görünüyor. Ancak uzun vadede başka platformlara doğru açılımın da ihtimaller dahilinde olduğu belirtiliyor. HTC tarafından paylaşılan bir videoda Cosmos, bir akıllı telefonun yanında görülüyor. Bu da sanal gerçeklik başlığının gelecekte telefonlara bağlı olarak çalışabileceğini düşündürüyor. Şirketin basın açıklamasında kullanılan “Geleneksel bir oyun bilgisayarı tarafından desteklenmenin ötesinde kapasite” ibaresi de,  bu düşünceyi biraz daha kuvvetli hâle getiriyor.

Vive Cosmos için hazırlanan web sayfasında başlığın sayıları sürekli artan modüler özelleştirmelere sahip olacağı belirtiliyor. Bu ifade akıllara HTC Vive için yayınlanan modüler iyileştirmeleri getiriyor.

HTC’nin hazırladığı video ise sanal gerçeklik başlığının donanımsal özelliklerine dair ipuçları yer alıyor. Kapaklı ekran mekanizması sayesinde başlığı tamamen çıkarmadan gerçek dünyayı görmek mümkün hâle gelirken, hem ön hem de yan taraflardaki takip kameralarının varlığı da göze çarpıyor. Videoda kontrol cihazlarının HTC’nin daha önceki sanal gerçeklik başlıklarında kullanılanlardan farklı olması da dikkat çekiyor.

HTC Vive Cosmos ile sanal gerçeklik portföyündeki iki ürün arasındaki boşluğu dolduruyor. Vive’a kıyasla daha kolay kurulum ve rahat kullanım vadeden bir cihaz gibi görünen Cosmos, Vive Focus’a göre de daha tüketici odaklı bir profil çiziyor. Yine de, Vive Cosmos hakkında daha kesin yargılara varmak için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuluyor. gözler önüne çıkardıŞirket, Vive Pro Eye’ı da CES 2019’da .

İLGİLİ HABERLER