Manşetler

HTC One Mini Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin geçtiğimiz ay düzenlediği bir etkinlikte tanıttığı One Mini ile bugün İstanbul’da düzenlenen toplantıda tanışma fırsatı bulduk. HTC One ile sunulan özellikleri daha küçük, ancak hemen hemen aynı görünüme sahip bir kasada sunan HTC One Mini ilgi çekebilecek bir ürün olacağa benziyor.

htc-one-mini-on-inceleme-00001

HTC One’ın yekpare alüminyum kasası, özellikle de beyaz renkli olanı fazlasıyla ilgimizi çekiyor. Ancak tıpkı iPhone 5’te olduğu gibi, ön ve arka panellerin kenarlarla buluştuğu yerlerde kullanılan alüminyum şeritler dış etkenlere karşı oldukça hassas, özellikle siyah renkli HTC One’da bu bölümlerde aşınmalar gözlenebiliyor. İşte HTC One Mini’de bu şerit kaldırılarak telefonun kenarları tamamen plastik bir çerçeveyle sarılmış. Tahmin ediyoruz ki, plastik şeridin tercih edilmesinin temel nedeni üretim maliyetini azaltmak, ancak bu seçimle birlikte HTC One’da dikkat çeken hususlardan biri de kendiliğinden çözüme kavuşmuş oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC One mini için resmi tanıtım yapıldı: 4.3 inç 720p ekran, Snapdragon 400

Kullanılan plastik çerçeve dışında HTC One Mini, HTC One ile önden ve arkadan aynı görünüyor. Plastik kullanımının cihazın havasında olumsuz bir etkiye yol açtığını söylemek zor. Beyaz renkli versiyonun görünüş açısından beyaz renkli HTC One’dan da fazla farkı yok.

Video: HTC One Mini Ön İnceleme

Daha kompakt bir kasaya sahip olan HTC One Mini’de doğal olarak daha küçük bir ekran bulunuyor. Köşeden köşeye 4.3 inç uzunluğa sahip olan ekranın dikey kenarı biraz daha uzun tutulmuş, bu da cihazın tıpkı iPhone 5 gibi ince ve uzun görünmesini sağlıyor. Ayrıca bu tasarım tercihi sayesinde HTC One Mini’yi elde kavramak ve tek elle kullanırken tuşlara rahat şekilde erişmek mümkün oluyor. Telefonun Super LCD2 ekranı görüntü kalitesi bakımından başarılı. 1280 x 720 çözünürlük bu boyutta 342 ppi gibi bir piksel yoğunluğunun elde edilmesini sağlıyor. Bu da yeteri kadar keskin görüntü ve yazıların ekranda oluşturulmasına vesile oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC One mini ve HTC One karşı karşıya

HTC One Mini’de yer alan 1.4 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon 400 yongaset Adreno 305 GPU’yu da içeriyor. 1 GB RAM de içeren cihazın Sense 5 kullanıcı arayüzünde akıcı bir gezinme deneyimi sağladığını görüyoruz. 16 GB dahili hafızayla yetinmek gerekiyor, çünkü HTC One Mini’de tıpkı HTC One’da olduğu gibi microSD kart yuvası bulunmuyor. Ancak ihtiyaç duyanlar için 25 GB’lık Dropbox alanının iki yıl boyunca ücretsiz verildiğini belirtelim.

htc-one-mini-on-inceleme-00012

One Mini’nin önünde de iki adet hoparlör bulunuyor. HTC’nin iddiasına göre bu hoparlörler BoomSound teknolojisi sayesinde güçlü ses çıkışı sunuyor. Bulunduğumuz ortam biraz gürültülü olduğu için hoparlör performansını tam olarak test etmek mümkün olmadı. Ancak hoparlörlerden çıkan sesin yeteri kadar yüksek ve tıpkı HTC One’ın hoparlörünün verdiği gibi dolgun olduğunu söyleyebiliriz. Ne var ki, HTC One hoparlörleri biraz daha iyi deneyim sunuyor gibi geldi; bu da çok anormal sayılmasa gerek.

UltraPixel kamera HTC One Mini’de de yer alıyor. HTC One’dan aşina olduğumuz kamera uygulaması Zoe özelliğini de içeriyor. Ayrıca otomatik klip oluşturma özellikli Galeri uygulaması da HTC One Mini’de yer alıyor.

htc-one-mini-on-inceleme-00014

HTC One’ı büyük bulan, alüminyum şeritleriyle ilgili duyduklarından rahatsız olan, yine de bu telefonun sunduğu imkanlardan mümkün olduğu kadar en fazla şekilde yararlanmak isteyen kişiler için HTC One Mini biçilmiş kaftan olabilir. Telefonla ilgili daha kesin yargılara varmak için test merkezimize gelmesini beklememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER