Manşetler

Cher Wang: iPhone’unuzu HTC One A9 ile değiştireceksiniz

htc-one-a9-siyah-151015

HTC One A9 Türkiye zamanıyla bu akşam saatlerinde resmiyet kazanacak. HTC’nin CEO’su Cher Wang, Apple’ın iPhone 6 ve 6s’ine oldukça benzeyen bu yeni akıllı telefonunun bizzat onları hedef aldığını dile getirecek sözler sarfetti.

HTC One A9’un tanıtımına saatler kala, basının ve tüketicilerin ilgisini ve heyecanını artırmak isteyen Wang, HTC çalışanlarına bu akşam YouTube üzerinden de canlı yayınlanacak “Be Brilliant” adlı HTC One A9 tanıtım etkinliğini izlemeleri için arkadaşlarını, müşterilerini ve iş ortaklarını davet etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Wang, HTC One A9’un çalışanlarının da gurur duyacağını kaydetti. Wang yeni telefon HTC One A9’un güzellik, performans ve sadelik arasında bir denge tutturduğunu ve böylelikle iPhone için yeterli bir alternatif hâline geldiğini dile getiriyor.

HTC One A9’un 5 inç 1080p ekran, 13 megapiksel arka kamera, 4 megapiksel ön kamera gibi başlıca teknik özelliklere sahip olması bekleniyor. HTC One A9 üst sınıf özellikler ve şık tasarımıyla gerçekten de Cher Wang’in söylediği gibi Apple iPhone 6s’e rakip olacak, onun yerini alabilecek bir Android muadili gibi görünüyor. One A9’un HTC’nin ilk Android 6.0 Marshmallow cihazı olacağını da söylemek gerekiyor.

HTC geçtiğimiz üç aylık dönemi 4.94 milyar yeni Tayvan doları (442.3 milyon Türk lirası) işletme zararıyla kapatmıştı. Bu, bir önceki çeyreğe göre zararın biraz daha azalması anlamına geliyor. HTC’nin hisse senetleri de, ağustos ayında tarihinin en düşük seviyelerine geldikten sonraki iki aydan kısa bir süre içinde değerini ikiye katladı. Bunda HTC One A9’un yarattığı beklentinin payı da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER