Manşetler

HTC’nin üç farklı giyilebilir ürününden biri Google Now tabanlı saat olabilir

HTC gelecek hafta giyilebilir ürünlerinin ilk üçünü sergilemeyi planlıyor. Bloomberg tarafından verilen habere göre Tayvanlı üretici gelecek hafta Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde akıllı saat prototipini mobil operatörlere gösterecek.

htc-one-max-inceleme-00024

Konuyla yakından ilgili kaynağın belirttiğine göre, HTC Barselona’da bu akıllı saat için halka açık bir duyuru veya gösterim yapmayı planlamıyor. Qualcomm’un Toq akıllı saatini temel aldığı söylenen bu saat Qualcomm’un Mirasol ekranını kullanacak. Ayrıca kaynak HTC’nin saatinin Bluetooth bağlantısına ve müzik çalma özelliğine sahip olduğunun da altını çiziyor.

Bloomberg’in kaynağına göre HTC’nin bunun dışında iki giyilebilir cihazı üzerinde daha çalışmalar devam ediyor. Bunlardan bir tanesi müzik oynatabilen elektronik bilezik, diğeri de Google Now servisinin kullanımına olanak sağlayan akıllı saat olacak. HTC’nin düşündüğü konsept her ne kadar Türkiye için kullanılabilir görünmese de, fikir açısından mantıklı, üstelik ortada henüz Google Now kullanan bir akıllı saat de bulunmuyor.

Wall Street Journal’ın geçtiğimiz ekim ayında geçtiği haberde, Google Now tabanlı bir saatin birkaç ay içinde hazır olacağı belirtilmiş, ancak bunun HTC’ye ait olduğu şeklinde herhangi bir ipucu verilmemişti. Bunun yerine Google’ın bu özelliğe sahip ilk saati kendisinin çıkarmak isteyebileceğini belirtmişti.

Son yıllarda kârlılık ve pazar payı açısından istediği performansı gösteremeyen HTC, giyilebilir ürünleri durumu tersine döndürebilecek bir araç olarak görüyor. HTC CEO’su Peter Chou geçtiğimiz yıl verdiği bir demeçte giyilebilir ürünlerin şirket için kritik öneme sahip olduğunu, ancak planlanan akıllı saatlerin sadece bir zamazingodan ibaret olmayan ürünler olmasından emin olmaları gerektiğini dile getirmişti.

Ayrıca HTC’nin yönetim kurulu başkanı Cher Wang de bu ayın başında Tayvanlı üreticinin 2014’ün sonunda giyilebilir cihaz çıkaracağını kaydetmişti.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER