Teknoloji

HTC Desire 20 Pro için yeni bir sızıntı daha

htc desire 20 pro

Akıllı telefon pazarının “kurucu üyeleri”nden biri olan HTC, yıllar içinde yaşanan değişime direnememiş ve pazarda iyice gerilere düşmüştü. Buna rağmen, Tayvanlı üretici akıllı telefon üretmekten vazgeçmeme konusunda kararlı görünüyor. HTC, mücadelesini Desire 20 Pro modeliyle sürdüreceğe benziyor.

Desire 20 Pro hakkındaki iddialar bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. İlk olarak telefona ait olduğu söylenen çizimler internete sızmış, daha sonra da telefonun Google Play destek sayfası ortaya çıkmıştı. Bunlara şimdi de telefonun Google Play Console sayfası eklendi. Bu sayfa, telefonun bazı teknik özelliklerini de gözler önüne seriyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 655 işlemcinin bulunacağı görülüyor. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Adreno 610 grafik işlemcisi de telefonun teknik kadrosunun üyeleri arasında yer alıyor.

Telefonda 2030 x 1080 piksel çözünürlüklü bir ekranın bulunacağı da Google Play Console sayfasında doğrulanıyor. Ancak burada dikkat çeken nokta, cihazın Android 10 ile çalışacak olması oluyor. Eğer bu gerçekse, HTC ilk kez Android 10 işletim sistemli bir telefon çıkarmış olacak.

Sayfada yer alan görsel, HTC Desire 20 Pro’nun 6.4 veya 6.5 inç ekranlı basit görünümlü bir cihaz olduğuna işaret ediyor. Telefonda IPS LCD panelin kullanılması ve fiyatının da uygun seviyede olması muhtemel görünüyor. Daha önceki sızıntılar dörtlü bir arka kamera sistemini işaret etse de, bunun fiyatı yukarıya çekmesi beklenmiyor.

HTC Desire 20 Pro için henüz ortada resmi bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER