Teknoloji

HTC Desire 20 Pro ekranı ve dörtlü arka kamerası çizimde görüldü

HTC Desire 20 Pro ekranı ve dörtlü arka kamerası çizimde görüldü
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son zamanlarda HTC’nin henüz akıllı telefonlar ringinde havlu atmadığı ve yeni bir modelle karşımıza çıkacağına dair dedikodular artıyor. Şirketin Desire 20 Pro adında bir cihaz tanıtacağı söyleniyor. Son olarak sızan çizimler sayesinde telefonun neye benzeyeceğini görme imkanına erişiyoruz.

Sızan görselde tamamen düz bir ekrana sahip telefon görüyoruz. Ekran sınırlara kadar epey uzatılmış ve ön kamera için de bir delik açılmış. Arkada ise, sol üst köşede kamera sistemi için uzun ve hap görünümlü bir kamera çıkıntısı dikkat çekiyor. Kameralardan bir tanesi diğerlerine göre çok daha küçük görünüyor. Eğer bir tahmin yürütecek olursak, daha küçük olan kameranın derinlik sensörü veya makro lens olmasını bekleyebiliriz.

Bu cihazın orta segment bir Android telefon olacağını göz önünde bulundurursak, fiziksel parmak izi okuyucusunun arkaya yerleştirilmiş olması da çok şaşırtıcı olmayacaktır. Öte yandan beklenen segmente uygun şekilde, Desire 20 Pro’nun Qualcomm Snapdragon 660 veya 665 ile gelmesi ve 6 GB RAM barındırması da bekleniyor.

Şüpheyle yaklaştığımız bir nokta, ekranın etrafını çevreleyen ve çok ince görünen çerçevenin gerçek üründe var olup olmayacağı. Android pazarında şimdiye kadar hiçbir üretici bu kadar ince çerçeve üretmeyi başaramadı. Ekranın dört bir yanı aynı kalınlıkta ve bu kadar ince olan telefon görmedik. En azından alt kenarın diğerlerine göre biraz daha kalın olduğu telefonlara rastlıyoruz.

Bu kadar ince bir çerçeveyi düz bir ekranda, üstelik orta segment cihazda görmek çok şaşırtıcı olacaktır.

HTC henüz resmi duyuru yapmadığı için Desire 20 Pro’nun gelip gelmeyeceğinden yüzde 100 emin değiliz. Ancak sızıntıların artması böyle bir telefonun çıkışının kuvvetle muhtemel olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER