Manşetler

HTC’nin yeni amiral gemisi telefonuna ait olduğu iddia edilen fotoğraflar sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-aero-a9-sizinti-250815

HTC CEO’su Cher Wang, geçtiğimiz haziran ayında önümüzdeki ekim ayında yeni bir amiral gemisi telefonu piyasaya süreceklerinin sözünü vermişti. Şirketin akıllı telefon pazarındaki konumunu yeniden güçlendirmesi amaçlanan ve halihazırda Aero kod adıyla anılan cihaza ait olduğu iddia edilen fotoğraflar internete sızdı. HTC Aero’nun ön ve arka panelinin net biçimde görüldüğü fotoğraflar, HTC’nin Apple’ın tasarım dilinden bir hayli etkilendiği izlenimini uyandırıyor.

Özellikle arka panelin iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’a olan benzerliği bir hayli dikkat çekiyor. Yine de, metal kasanın içine sinyal iletimi için plastik şeritler yerleştirme uygulamasının ilk olarak HTC One serisi telefonlarda görüldüğünü hatırlatmak gerekiyor.

Android Central’ın haberine göre, HTC Aero ”A9” ismiyle satışa sunulacak. 5.2 inç kavisli quad HD ekran, 10 çekirdekli MediaTek X20 işlemci, 4 GB RAM ve 3500 mAh kapasiteli pil, HTC Aero’nun diğer özellikleri arasında sayılıyor.

Söz konusu özelliklerin henüz kesinleşmediğini ve ekim ayındaki resmi lansmanda farklı bir setin duyurulabileceğini unutmamak gerekiyor. Tek bir akıllı telefonun HTC’nin mali yaralarını kapatması ise pek muhtemel gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER