Teknoloji

HP, Microsoft ve Valve ile geliştirdiği yeni VR başlığını gösterdi

hp vr başlık
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP, daha önce Microsoft ve Valve ile birlikte geliştirdiği Reverb adlı sanal gerçeklik başlığının takipçisi olacak yeni bir cihazın ipuçlarını verdi.

Duyurunun tam da Valve’ın yılın en çok beklenen VR oyunu olan Half-Life: Alyx‘i çıkarmasına denk gelmesi de dikkat çekici oldu. HP, fazla detay vermese de, web sitesi üzerinden yaptığı bilgilendirmede yeni başlığın Reverb’den “daha sarmalayıcı, rahat ve uyumlu bir deneyim” sunacağını kaydetti. Aynı zamanda bu başlık, “herhangi bir şeyden ödün vermeyen bir VR başlığı” olarak tanımlandı.

Yurt dışında 599 dolarlık fiyat etiketiyle satılan Reverb, Microsoft’un Windows Mixed Reality serisinin bir üyesiydi. Daha çok yüksek çözünürlüklü ekranıyla biliniyordu. HP’nin “VR’da yeni bir standart” tanımı yapması, Oculus Rift S gibi en ucuz VR cihazlarıyla rekabet edilmeyeceğini gösteriyor. Ancak Valve’ın çok yüksek fiyata satılan Index adlı cihazına da rakip olmayacağını söyleyebiliriz. Ürünün henüz bir çıkış tarihi bulunmuyor. Koronavirüs salgını nedeniyle Valve ve Oculus’un üretimde yavaşlamaya gittiği bir ortamda bu başlığın çıkışı da gecikebilir.

Valve’ın SteamVR platformu Oculus ve HTC’nin diğer ürünleri dışında Windows Mixed Reality cihazlarını da destekliyor. HP’nin ipuçlarını verdiği yeni başlık, eski Reverb’e çok benziyor. İki siyah nokta, SteamVR tarzında harici izleme aygıtları yerine Windows Mixed Reality izleme kameralarının kullanıldığını gösteriyor.

Windows Mixed Reality’nin kullanışlı bir izleme sistemine ve vasat kumandalara sahip olduğu söylenir. Tam tersi Valve Index’in ise pek rahat kullanım imkanı sunmayan bir izleme sistemine, ancak VR sistemleri içindeki en iyi kumandalara sahip olduğu iddia edilir. Valve’ın mevcut kumandaları HP’nin izleme sistemiyle çalışamıyor. Ancak ayırt edici birçok özelliği de dahili sensörlerle çalışıyor. Bunu Index’in ötesine taşımak herkes için isabetli olacaktır.

İLGİLİ HABERLER