Teknoloji

HP 15 Ocakta webOS cihazlarının fişini çekiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp-touchpad-230511

HP yıllar önce Palm’ı satın aldıktan sonra bu şirketin elindeki webOS işletim sistemini kullanan birkaç mobil ürün çıkarmıştı. 2011’in başında duyurulan Pre ve Pixi modelleriyle aynı yılın ortalarında duyurulan TouchPad tablet beklenen başarıyı göstermemiş, şirket de webOS ile ilgili planlarını kısa süre içinde askıya almıştı.

webOS’in kaderi LG’nin elinde akıllı TV’lere özel bir işletim sistemine dönüşmekmiş. HP’den kalan webOS cihazlarının kaderi de tavan aralarına kaldırılmak olacak gibi görünüyor. HP, yaptığı bir açıklamayla webOS cihazlarına verdiği desteğin sonlanmak üzere olduğunu duyurdu.

HP’den gelen açıklamaya göre, 15 Ocak 2015 tarihinden itibaren HP ve Palm’ın cihazlarını çalıştıran işletim sistemi webOS ile ilgili bütün bulut servisleri kapatılıyor. Her ne kadar HP bu kararla elde kalan webOS cihazlarını fiilen öldürmüyor olsa da, destekleyici servislerin kapatılacak olması ölümün de kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.

Buluıt servislerinin kapatılmasının ardından kullanıcılar uygulama indiremeyecek veya güncellemeleri yükleyemeyecek. Ayrıca HP’nin App Catalog adlı uygulama mağazası da bu kararla birlikte kapatılıyor. Öte yandan kullanıcıların cihazlarını bir yedekten yeniden kurma veya silip sıfırdan kurma gibi imkanları da ortadan kalkacak. Elinde webOS cihazı bulunan kullanıcıların, eğer varsa sıfırlama ve yeniden kurma işlemlerini 15 Ocak tarihine kadar yapmaları yerinde olacaktır. Öte yandan sakın şifrenizi unutmayın, kaybetmeyin. Çünkü HP fişi çektikten sonra şifreyi sıfırlama imkanınız da olmayabilir.

HP ve Palm’ın webOS cihazları için böyle bir sonun geleceği çok önceden belliydi. HP’nin bu kararından sonra artık söz konusu cihazlar raflarda eskimeye mahkum olacaktır.

İLGİLİ HABERLER