Eğlence

Horizon Forbidden West PC versiyonu 2024’ün başlarında yayınlanacak

horizon forbidden west pc

Sony, Horizon Forbidden West PC versiyonunun 2024’ün başlarında yayınlanacağını açıkladı. Şirket bunun için 2021’de satın aldığı Nixxes Software’in platform uyarlama tecrübesinden yararlanacak. Sony son olarak geçtiğimiz temmuz ayında Ratchet&Clank: Rift Apart’ın PC versiyonunu oyuncularla buluşturmuştu.

Şirket aynı zamanda Horizon Forbidden West’in “Complete Edition” (Tam Sürüm) versiyonunun 5 Ekim’de PlayStation 5 için yayınlanacağını duyurdu. Bu versiyonda ana oyun, Burning Shores genişleme paketi, dijital sanat kitabı ve müzik albümü gibi eklentiler barındırıyor.

Horizon Forbidden West’te macera bir önceki oyun olan Horizon Zero Dawn’ın bitişinden altı ay sonra başlıyor. Oyunun etkileyici dünyasında karlı dağlar ve orman bataklıkları keşfedilmek için oyuncuları bekliyor.

Horizon Forbidden West PC versiyonu hem Steam hem de Epic Games Store’a gelecek

Sony, 2025 itibarıyla oyunlarının yarısını PC ve mobilde yayınlamış olmayı hedefliyor. Şirket böylelikle oyun pazarındaki varlığını PlayStation 4 ve PlayStation 5’in ötesine taşımayı amaçlıyor. Sony’nin aynı zamanda PC için bir PlayStation başlatıcısı hazırlığı içinde olduğu söyleniyor. Bu başlatıcının izleri daha önce PC için yayınlanan Marvel’s Spider-Man Remastered versiyonunda görülmüştü. Sony, PlayStation PC etiketini ise 2021’de Nixxes Software’i satın aldıktan sonra kullanmaya başlamıştı.

Horizon Forbidden West PC versiyonunu hem Steam hem de Epic Games Store üzerinden edinmek mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER