Manşetler

Sony PlayStation 5 satışlarında önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı

playstation 5 1440p

Sony, “COVID’nin benzeri görülmemiş zorluklarına” ve tedarik zinciri sorunlarına rağmen 40 milyondan fazla PlayStation 5 sattığını açıkladı. 2021’de PS5‘in satış sayısı 10 milyonu geçtiğinde yapılan basın açıklamasında PS5 için “Sony Interactive Entertainment tarihinin en hızlı satan konsolu” ifadesini kullanan şirket, bu sefer böyle bir ifadeyi tercih etmedi. Japon teknoloji devinin açıklama dilindeki değişim, tedarik sorunlarının çözülmesine rağmen, satış hızının düştüğünün sinyalini veriyor.

PlayStation 5 satışları, 2023’te artışa geçmişti. 40 milyon barajına bu artışla birlikte hızlı şekilde yaklaşan Sony, yılın ilk üç ayında 6.3 milyon konsol satarak bir önceki yılın ilk çeyreğini üçe katlamıştı. Şirket 2022’nin ilk üç ayında 2 milyon PS5 sevkiyatı gerçekleştirebilmişti.

Sony Interactive Entertainment’ın başkanı ve CEO’su Jim Ryan, bu önemli kilometre taşını şu sözlerle değerlendirdi: “Aylarca, topluluğumuza bu sorunlar üzerinde çalışırken gösterdikleri sabır için teşekkür etmeye devam ettik. Ancak şimdi PS5 arzı iyi durumda ve bastırılmış talebin nihayet karşılandığını görüyoruz.”

PlayStation 5 yeni nesil konsol savaşlarında Xbox konsollarını solladı

PlayStation 5, Microsoft’un Xbox Series X ve S konsollarıyla girdiği rekabeti de hâlihazırda önde götürüyor. Satış sayısında PS5’in Microsoft’un yeni nesil oyun konsollarına fark atması fazla zaman almamıştı. Bahsi geçen tüm ürünler 2020’nin kasım ayında piyasaya çıkmıştı. Sony ve Microsoft arasındaki bu rekabete Nintendo’nun daha farklı bir yerden baktığını ve ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) gibi kurumların da Nintendo’nun ayrı tutulması gerektiğini söylediğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER