Teknoloji

Honor Play 4 ve Play 4 Pro tanıtıldı: 5G desteği, güçlü kamera özellikleri

honor play 4 pro

Honor Play 4 serisi uzun süredir devam eden sızıntı ve resmi paylaşımların sonunda gözler önüne çıktı. 5G uyumlu yeni akıllı telefonların ikisinde de güçlü 7nm işlemciler bulunuyor. Kamera özellikleriyle dikkat çeken cihazlar arasında ön plana çıkan Honor Play 4 Pro oluyor.

Play 4 Pro’nun kalbinde Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 990 işlemci bulunuyor. Bu işlemci yüksek performansın yanında yukarıda bahsettiğimiz 5G desteğini de sunuyor. Kirin 990’a 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefon kutusundan Android 10 üstüne kurulu MagicUI 3.1 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor.

Honor Play 4 Pro’nun arkasında sadece iki kamera yer alıyor. Ancak bunların özel kameralar olduğunu söylemek gerekiyor. Akıllı telefonun 40 megapiksel çözünürlüklü ana kamerasında RYYB filtreli Sony IMX600 sensör kullanılıyor. Honor’dan verilen bilgiye göre, bu sensör geleneksel sensörlere kıyasla yüzde 40 daha fazla ışık çekiyor.

Telefonun ikinci kamerası ise 3 kat optik yakınlaştırma yapabiliyor. 5 kat hibrit zum ve 30 kat dijital zum da bu kameranın özellikleri arasında bulunuyor. Bu kamerayla 8 megapiksel fotoğraflar çekilebiliyor. Optik görüntü sabitleyici ve lazer otomatik odaklama da kameranın ön plana çıkan yetenekleri arasında yer alıyor.

Telefon, 4K 60fps video kaydı yapabiliyor. Ana kamerada optik görüntü sabitleyici olmamasının telafisini Kirin ISP’nin mümkün kıldığı yapay zekâ destekli sabitleme sistemi gerçekleştiriyor.

Honor Play 4 Pro çift ön kamera taşıyor

Honor Play 4 Pro’da 6.57 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü LCD ekran bulunuyor. Bu ekranın sol üst köşesindeki delikte çift ön kamera yer alıyor. 32 megapiksel ana kamerayı 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera destekliyor.

Honor Play 4 ProTelefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4200 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu pil 40W hızlı şarj desteğine sahip. Honor’dan verilen bilgiye göre, sadece 30 dakikalık bir şarj işlemi sonunda pil yüzde 70 doluluk oranına ulaşıyor.

Honor Play 4 Dimensity 800 işlemciyle geliyor

Honor Play 4 ise 6.81 inç büyüklüğünde IPS LCD ekrana sahip. Bu ekran da Full HD+ çözünürlük sunuyor. Parmak izi tarayıcısı da, tıpkı Pro versiyonda olduğu gibi, telefonun kenarına yerleştirilmiş. Ön kamera sayısı ise Pro’da bire iniyor. Bu kameranın çözünürlüğü 16 megapiksel.

Honor Play 4

Honor Play 4’ün arkasında dört sensörlü bir kamera sistemi bulunuyor. Ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu kameranın odak noktasında düşük ışık performansından ziyade yüksek çözünürlük bulunuyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor. Ana kamerayla 4K 30fps video kaydı yapılabiliyor.

Honor Play 4

Honor Play 4’ün kalbinde MediaTek’in Dimensity 800 işlemcisi yer alıyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde bu alanın üzerine 512 GB daha eklenebiliyor. Her iki telefonda da çift SIM kart desteği yer alıyor.

Honor Play 4 ve Play 4 Pro ne zaman çıkacak?

Honor Play 4 ve Play 4 Pro için kesin bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak iki telefon da şimdiden ön satışa çıkmış durumda.

Honor Play 4, Çin’de 2000 yuan (1902 TL) karşılığında satılıyor. Honor Play 4 Pro içinse 2900 yuan (2757 TL) ödemek gerekiyor. İki telefon için de mavi ve siyah renk seçenekleri sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER