Teknoloji

Honor Magic 6 Pro, 160 megapiksel periskop kamerayla kullanıcıların karşısına çıkacak

honor magic 5 pro honor magic 6 pro

Honor Magic 6 Pro, 200 megapiksel yerine 160 megapiksel çözünürlüklü bir periskop kamerayla kullanıcıların karşısına çıkacak. Konuyla ilgili paylaşım, ünlü duyumcu Digital Chat Station’dan geldi. Bir süre önce Honor’un 200 megapiksel kamera kullanacağına dair haberler etrafta dolaşmaya başlasa da, şirketin fikrini değiştirdiği ya da hiçbir zaman bu düşüncede olmadığı anlaşılıyor.

Digital Chat Station, telefonun ana kamerasında kullanılacağı söylenen OV50K sensör hakkında da bilgi verdi. Görünen o ki; bu sensörün büyüklüğü 1 inç değil, 1/1.3 inç olacak. Bu da Galaxy S24 Ultra’nın 200 megapiksel çözünürlüklü ana kamera sensörüyle benzer bir büyüklük anlamına geliyor.

Digital Chat Station, OV50K’nın LOFIC teknolojisinin de desteğiyle kaliteli kareler yakalamayı mümkün kılacağını belirtiyor. Söz konusu teknolojinin kısaca yığılmış sensör anlamına geldiği söylenebilir. Sony Xperia 1 V ve OnePlus Open gibi telefonların kameralarında bu sensörü görmüştük.

Honor Magic 6 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci taşıyacak

Honor Magic 6 Pro’nun yakında Çin’de resmiyet kazanması bekleniyor. Küresel çıkış ise biraz daha zaman alacak. Şirket bu telefonun selefini geçtiğimiz mart ayında dünyaya açmıştı. Magic 6 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 bulunmasına kesin gözüyle bakılsa da, diğer özellikleri belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER