Teknoloji

Honor halka arz için hazırlıklara başladı

honor magic flip

Honor 2020’nin sonlarında Huawei’den ayrılmış ve yoluna bağımsız bir şirket olarak devam etmeye başlamıştı. O günden bu yana çok hızlı büyüyen şirket, yeni bir dönemin kapısını açmak üzere. Çinli teknoloji şirketi halka arz hazırlıkları için kolları sıvadı.

Halka arzla ilgili önemli ayrıntılar şu an için belirsizliğini koruyor. Şirket hisselerinin nerede ve ne zaman arz edileceği konusunda bilgi verilmiş değil. Ancak önünde uzun bir “yapılacaklar listesi” bulunan şirket işe yönetim kurulunun yeniden düzenlenmesiyle koyuldu.

Hissedarlar toplantısında yapılan seçimin ardından Wu Hui, yönetim kurulu ve şirket başkanlığına getirildi. Wan Biao ise başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Buna ek olarak; çeşitliliği artırmak ve mevzuatın getirdiği gereklilikleri karşılamak adına kurulda daha fazla değişiklik yapılacağı da açıklandı.

Honor akıllı telefon pazarındaki sıkıntılara rağmen büyümesini sürdürdü

IDC ve Counterpoint’in verilerine göre; Çin akıllı telefon pazarında yaşanan küçülmeye rağmen, Honor satışlarını artırmayı başardı ve pazarın zirvesine yerleşti. Şirket, Avrupa’da da genel pazar küçülmesine rağmen payını artırmayı başardı ve ilk 5’e girip bunu yapabilen tek marka oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER