Teknoloji

Honor Çin’de akıllı telefon pazarının zirvesine yerleşti

honor v purse

Küresel akıllı telefon pazarı bir süredir küçülüyor. Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin de bu küçülme için bir istisna oluşturmuyor. Araştırma şirketi Canalys’in verilerine göre, Çin’de 2023’ün üçüncü çeyreğinde 66.7 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirildi. Bu da pazarın bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5 oranında küçüldüğü anlamına geliyor. Ancak 2023’ün ikinci çeyreğine göre satışların artması, toparlanmanın başladığını gösteriyor. Üreticiler arasındaki makasın dar olduğu pazarın zirvesinde ise 11.8 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştiren Honor yer alıyor.

Üçüncü çeyreğe ait satış rakamlarına bakıldığında birinci sıradaki üreticiyle beşinci sıradaki üretici arasında sadece 2.7 milyonluk bir fark olduğu görülüyor. Honor’un satışlarını artırmasında en önemli faktör olarak X50 serisi ön plana çıkıyor. Şirket bu seride uzun pil ömrüne vurgu yapmıştı.

İkinci sırada 10.9 milyon telefon sevkiyatı yapan Oppo bulunuyor. Oppo’nun rakamlarına OnePlus satışlarının da dahil edildiğini belirtmek gerekiyor. Oppo’yu 10.6 milyon sevkiyat ile Apple takip ediyor. Apple’ın üçüncü sırayı almasında iPhone 15 serisinin çeyreğin sonunda piyasaya çıkmasının etkili olduğu rahatlıkla söylenebilir.

honor

Honor ve Oppo dağıtımcılara dijital finansal araçlar sağlıyor

Canalys’in analistleri, Honor ve Oppo’nun dağıtımcılara dijital finansal araçlar sağladığını belirtirken, Xiaomi’nin ise Mi Store açma ve buna bağlı olarak kaynak dağıtımını optimize etme ve gerekli durumlarda mağazayı büyütme imkanı sağladığına dikkat çekiyor. Üreticiler ve perakendeciler arasındaki bağların sıkılaştığı; hem makro düzeyde hem de günlük operasyonda iş birliklerinin yapıldığı da Canalys’in vurguladığı noktalar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER