Manşetler

Honor 9X Ön İnceleme

honor 9x

Huawei’nin alt markası Honor, akıllı telefon pazarının son yıllardaki yükselen değerleri arasında bulunuyor. Honor, özellikle gençlere yönelik olarak çıkardığı cihazlarla adından söz ettiriyor. Honor 9X, şirketin bu yaklaşımının en güncel örneği olarak gözler önüne çıktı. Honor 9X ön inceleme yazımızda bu akıllı telefona dair ilk izlenimlerimizi bulabilirsiniz.

9X, tasarımı itibarıyla akıllı telefon pazarındaki güncel eğilimlerin tipik bir temsilcisi olarak değerlendirilebilir. Akıllı telefonun ön yüzünün yüzde 91’lik kısmını 6.59 inç büyüklüğündeki IPS LCD ekran kaplıyor.

Bu ekranın üstünde herhangi bir çentik yer almıyor. Ekranın çentiksiz olması, video izlerken veya oyun oynarken daha pürüzsüz bir deneyim yaşamayı mümkün kılıyor. Honor 9X’le geçirdiğimiz kısa süre içinde ekrandaki renklerin canlı ve parlak göründüğünü söyleyebiliriz. Ancak ekranın performansı konusunda daha kapsamlı yorumlar yapmak için telefonu daha detaylı şekilde incelemek gerekiyor.

honor 9xHonor 9X’in arka panel tasarımı itibarıyla Honor’un daha önce piyasaya çıkardığı telefonlara benzediğini söyleyebiliriz. Akıllı telefonun üç arka kamerası, sol üst köşeye dikey olarak yerleştirilmiş. Panelin orta üst kısmında ise yuvarlak parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Yuvarlak parmak izi tarayıcısına işaret parmağıyla dokunma konusunda bir sorun yaşanmıyor.

honor 9xHonor 9X’le olan kısa süreli temasımızda telefonun Safir Mavi renkli versiyonunu kullandık. Bu renk seçeneği Honor 9X’e oldukça yakışıyor. Ancak arka panelin parmak izlerini biraz fazla gösterme potansiyelinin bulunduğunu da belirtmek gerekiyor.

Honor 9X’in pop-up kamera mekanizmasına yerleştirilmiş 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamerası, kamera uygulamasında ön kameraya geçiş yapıldığında oldukça hızlı şekilde yerinden çıkıyor. Honor, telefonun lansman etkinliğinde ön kameranın dayanıklılığı konusundaki soru işaretlerini giderecek çeşitli bilgiler paylaşmayı ihmal etmedi. Ön kameranın olası bir düşme tehdidi anında otomatik olarak kapanması gibi özellikler, 9X kullanıcılarına ihtiyaç duydukları güvenceyi sağlayabilir.

Huawei’nin EMUI 9.1 kullanıcı arayüzüne, hatta EMUI platformunun geçmiş sürümlerine aşina olanlar, Honor 9X’e alışmakta pek sıkıntı çekmeyecektir. Honor 9X’te ana ekranda da, ayarlar ve kamera uygulamalarında da tanıdık bir deneyim kullanıcıları bekliyor. Ayarlar menüsü ve kamera uygulaması, EMUI 9.1’in yüklü bulunduğu diğer Huawei ve Honor markalı telefonlarla aynı.

Honor 9X Google Play Servisleri ile geliyor

Honor 9X’in en önemli özelliklerinden birisi de Google Play Servisleri’nin telefonda hazır bulunması. Huawei’nin geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı Mate 30 serisi, Google’ın şirketin Android lisansını askıya alması nedeniyle Google Play Servisleri’nden yoksun olarak çıkmıştı. Bu durum, telefonun Çin dışında piyasaya çıkışına sekte vurmuştu.

honor 9xHonor 9X’te ise Google Play Servisleri ve Google’ın Android uygulamaları kullanıcıları karşılıyor. Bu da telefona uygulama yükleme işinin sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Honor 9X, Türkiye’de 2699 TL gibi iddialı bir fiyatla satışa sunulacak. Cihaz Hepsiburada, Trendyol ve Vodafone’un çevrimiçi mağazasında ön siparişe çıkacak. Akıllı telefona dair tüm detayları ve kapsamlı izlenimlerimizi ise kısa süre içinde kapsamlı bir incelemeyle sizlere ulaştırmayı umuyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER