Teknoloji

Honor 9 Lite çift arka kamera ve Kirin 659 işlemciyle gelebilir

honor 9 liteHuawei’nin alt markalarından biri olan Honor, son birkaç gündür adından söz ettiriyor. Kısa süre Honor’un portföyündeki telefonlardan bazılarının Android Oreo güncellemesi alacağı açıklanmıştı. Ancak Huawei’nin Honor ile ilgili adımları bununla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Çinli üretici, Honor 9 Lite ile sunduğu seçeneklerin arasına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

Honor’un yeni akıllı telefonunun izine son olarak Çin’in telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA’nın belgelerinde rastlandı. TENAA’ya sunulan belgeler, 9 Lite’ın tasarımı hakkında fikir edinmeyi de sağlıyor.

Orta segmentte konumlanan 9 Lite’ın arkasında çift lensli bir kameranın bulunduğu ilk bakışta göze çarpan unsurlardan oluyor. Sol üst köşede bulunan bu kamera kurulumu dışında parmak izi tarayıcısı da arka panelin ön plandaki üyeleri arasında yer alıyor.

Akıllı telefonun kalbinde Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 659 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı veya 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Arka kamera kurulumunda biri 13 megapiksel, diğeri ise 2 megapiksel çözünürlüklü bir lens bulunuyor. Telefonun önünde de benzer bir kamera kurulumunun bulunacağı söyleniyor.

Honor 9 Lite 21 Aralık’ta resmiyet kazanabilir

Honor 9 Lite’ta 5.65 inç büyüklüğünde Full HD+ ekranın bulunması bekleniyor. Bu ekranın 18:9 görüntü oranına sahip olacağı söyleniyor. 2900 mAh pil, 3.5 mm. kulaklık jakı, microUSB girişi ve microSD kart yuvası akıllı telefonda bulunması beklenen diğer özellikler arasında yer alıyor. Telefonun 21 Aralık’ta resmiyet kazanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER