Teknoloji

Honor 30 serisinin işlemcileri için resmi açıklama geldi

honor 30 lite

Honor, yakında tüm üyeleri tanıtılmış olacak olan Honor 30 serisiyle ilgili önemli bir duyuru yaptı. Şirket, serinin tüm üyelerinde HiSilicon tarafından üretilen 5G uyumlu işlemcilerin bulunacağını açıkladı. Bu noktada hem Honor’un hem de HiSilicon’un Huawei çatısı altında yer alan markalar olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Honor 30S, Kirin 820 işlemcisiyle kısa bir süre önce gözler önüne çıkmıştı. Serinin henüz tanıtılmayan üyelerinin de 5G uyumlu işlemciler barındıracağı kısa süre önce Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’ya sunduğu belgelerde görülmüştü.

Serinin amiral gemisi olan 30 Pro’da 50 megapiksel çözünürlüklü ana kamera bulunacak. Bellek seçenekleri 12 GB’ye kadar uzanan telefonun kalbinde Kirin 990 5G işlemci yer alacak. 40 megapiksel ana arka kamerayla gelecek olan Honor 30’da ise kullanıcıları, henüz resmiyet kazanmamış olan Kirin 985 işlemci karşılayacak. Kirin 990 5G ile Kirin 985 teknik kapasite bakımından çok uzak olmasa da, Kirin 990 5G’de işlemci çekirdekleri daha hızlı çalışacak.

İki telefonda da 6.57 inç büyüklüğünde, Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekran bulunacak. Telefonlara ihtiyaç duydukları enerjiyi ise 3900 mAh kapasiteli pilleri sağlayacak.

Honor 30 serisinin henüz gözler önüne çıkmayan üyelerine dair tüm resmi detayları görmek için 15 Nisan tarihine kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER