Teknoloji

HMS Core 5.0 ile Huawei mobil servisleri olgunlaşıyor

HMS Core 5.0 ile Huawei mobil servisleri olgunlaşıyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, bugün başlayan geliştirici konferansında HMS Core 5.0 ile ilgili bazı önemli detayları da paylaştı. Haziran 2020’de piyasaya sürüldüğünden bu yana, 7 ana alanı kapsayan açık kaynak yetenekler, geçen yılki HDC’den bu yana 14 Kit’ten 56 Kit’e artırılırken, API sayısı 885’ten 12.981’e yükseldi.

Huawei’nin belirttiğine göre sadece bir yıl içinde HMS Core, ekosisteme farklılaştırılmış ve yenilikçi avantajlar sağlayan çeşitli yetenekler sundu. Örneğin, grafik alanındaki CG Kiti grafikleri, görüntü kalitesini ve deneyimi iyileştirmenin yanı sıra oyun ekranı oluşturma verimliliğini de iyileştiriyor. Uygulama Hizmetleri kategorisindeki konum kiti, metre ve santimetreye kadar farklı senaryolarda konumlandırma doğruluğu gereksinimlerini karşılıyor.

Huawei, temel yazılım ve donanım yeteneklerini tamamen açık kaynak yapmaya kararlı olduğunun altını önemle çiziyor. Şirket uygulama geliştirmede yeniliği hızlandırmak için göz atma, arama, harita, ödeme, reklam kitleri gibi temel yazılım hizmetlerini açık kaynak hâline getirdi. Aynı zamanda birinci sınıf kamera yetenekleri, iletişim ve aktarım araçları gibi donanım yeteneklerinin yanı sıra önde gelen gizlilik ve güvenlik koruma yeteneklerini de açık kaynak yaptı. Bunlar aracılığıyla Huawei, geliştiricilerin farklı kategorilerde yeni nesil ve çok sevilecek yenilikçi uygulamalar yaratmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Dünya çapında 1,8 milyondan fazla kayıtlı geliştiricinin desteğine sahip olduğunun altını çizen Huawei, HMS’in (Huawei Mobil Servisleri) bir yıl içinde büyük bir hızla üçüncü en büyük küresel mobil uygulama ekosistemi haline geldiğini kaydetti. Şirketin belirttiğine göre, AppGallery şu anda HMS Core ile entegre 96 binden fazla uygulamaya ve 490 milyondan fazla küresel aktif kullanıcıya sahip. Ayrıca, Ocak ve Ağustos 2020 arasında 261 milyar uygulama indirmesi ve dağıtımı gerçekleşti.

İLGİLİ HABERLER