Teknoloji

HMD Global 4G destekli yeni Nokia cep telefonunu yakında çıkarabilir

whatsapp kaios

HMD Global, Nokia markasının varlığını sadece akıllı telefon pazarında sürdürmüyor. Şirket her yıl standart formatta yeni cep telefonları da tanıtıyor. Bu telefonlardan biri olan Nokia 8110 4G‘nin gördüğü ilgi, Finli üreticiyi yeni adımlar atma konusunda da teşvik etmiş gibi görünüyor.

HMD’de başkan yardımcılığı ve Hindistan ülke başkanlığı görevini yürüten Ajey Mehta, DNA India sitesine verdiği röportajda 4G desteğine sahip yeni ve uygun fiyatlı bir cep telefonu çıkarmayı planladıklarını ifade etti.

HMD, Hindistan gibi ülkelerde cep telefonu pazarındaki payını artırmayı sürdürüyor. Bu da şirketin standart cep telefonu portföyünü genişletme yönündeki isteğini mantıklı kılıyor. Ucuz telefonlara büyük bir talep olduğunu belirten HMD yetkilileri, bunun kendileri için büyük bir avantaj sağlayacağına inanıyor.

“Muz telefon” olarak tanımlanan Nokia 8110 4G’nin devamının gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak HMD Global için bu telefonun başarısının üstüne koyacak hamlelerde bulunmak oldukça mantıklı görünüyor. Şirketin bu planının somutlaşmış hâlini görmek içinse en güçlü ihtimal olarak 2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) öne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER