Teknoloji

Güvenliğe önem veren Blackphone sahiplerine ulaşmaya başladı

blackphone-010714

Cihazlarında gizlilik ve güvenliğe önem veren kullanıcılar için geliştirilen Blackphone yurt dışında müşterilerle buluşmaya başladı. Geçtiğimiz şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde gösterilen bu cihaz o kadar fazla ilgi gördü ki, telefonun arkasındaki ortaklar Silent Circle ve Geeksphone ön siparişleri askıya almak zorunda kaldı, böylelikle ilk müşterilere cihazlarını zamanında gönderimi mümkün kılındı.

Blackphone için ön siparişler 14 Temmuz tarihinden itibaren yeniden açılacak ve internet mağazası üzerinden sipariş verilebilecek. Telefonun SIM kartsız, kilitsiz versiyonu 629 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor. Bu arada bazı ülkelerde bu telefon mobil operatörler tarafından da satılacak. Örneğin Hollanda’da KPN bu telefonu abonelerine sunacak.

Blackphone’da çalışan PrivatOS adlı işletim sistemi güvenlik unsurlarıyla ön plana çıkıyor. Çeşitli yazılımların da ön yüklü olarak sunulduğu bu işletim sisteminin temelindeyse Android bulunuyor.

Özel kriptolanmış sesli ve görüntülü iletişim, şifrelenmiş yazılı mesajlaşma, şifrelenmiş mesaj ekleri gibi imkanlar sunan bu telefonda yer alan Kismet Smarter Wi-Fi Manager uygulaması Wi-Fi erişim noktalarının Blackphone kullanıcısının kablosuz ağ bağlantı geçmişini veya konumlarını açık edecek diğer verileri engelliyor. Buna ek olarak kullanıcılar Güvenlik Merkezi üzerinde uygulama izinlerini tamamen kendi kontrollerine alıyor.

Blackphone’u kaybolması veya çalınması durumunda uzaktan temizlemek mümkün, böylelikle telefondaki hiçbir verinin kaybolmaması veya çalınmaması garanti altına alınıyor. VPN ve web’de anonim şekilde gezinme gibi imkanlar da sunuluyor.

Blackphone kullanıcıları SpiderOak’un şifrelenmiş bulut servisine erişerek dosyalarını bulutta güvenle saklayabiliyor.

Telefonun teknik özelliklerine baktığımızda 4.7 inç HD IPS ekran, 2 GHz NVIDIA Tegra 4i işlemci, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi başlıca unsurları görüyoruz. 4G bağlantı desteği de sunan bu telefonun arkasına 8 megapiksel, önünde de 5 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER